Foto: (c)2014「春を背負って」製作委員会 (c)2014 CLIMBING TO SPRING Production Committee

Kinoteātrī "Splendid Palace" Mazajā zālē no 15. līdz 18. februārim norisināsies Japānas filmu festivāls, ko rīko Japānas vēstniecība sadarbībā ar Japānas fondu.

Kā portālu "Delfi" informē rīkotāji, Japānas filmu festivāls notiek kopš 2002. gada un ir kļuvis par ikgadēju tradīciju. Atsaucoties skatītāju vēlmei redzēt nesen uzņemtas japāņu filmas, šī gada festivālā skatītāju uzmanībai tiks piedāvāti četri pēdējos gados tapuši darbi, kurus apvieno Japānas dabas tēmas atspoguļojums un cilvēka tiekšanās atpakaļ pie tās.

Festivālu atklās pazīstamā japāņu režisora un operatora Daisaku Kimuras jaunākā filma "Kāpjot pēc pavasara". Tas ir kādas ģimenes stāsts, kas norisinās uz majestātiskas dabas fona 3000 metru augstumā virs jūras līmeņa. Filmas galvenais varonis ir jauns vīrietis, kurš pēc tēva nāves nolemj pamest dzīvi pilsētā un pārņemt ģimenes kotedžu kalnos.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angliski un sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Ar filmu festivāla programmu tuvāk var iepazīties Japānas vēstniecības mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!