Foto: Publicitātes foto

Rīgas starptautiskajā kinofestivālā (Riga IFF), programmā "Riga IFF Selection" tiks demonstrēta" Lukas Gvadanjīno filma "Sauc mani savā vārdā', kas pasaulē jau saņēmusi skatītāju atzinību, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Filma veidota pēc Andrē Asimana romāna motīviem. Tā stāsta par 1983. gada vasaru Ziemeļitālijā, neparasti dziļām jūtām, par pieaugšanu, par romantiku un romantismu, par aizspriedumiem un gluži pretēji – par brīvību no tiem.

"Sauc mani savā vārdā" pirmizrādi piedzīvoja Sandensas filmu festivālā, tāpat tā izrādīta Berlīnes un Melburnas starptautiskajos filmu festivālos, savukārt septembrī tiks demonstrēta Toronto Starptautiskajā kinofestivālā.

"Es gribētu domāt, ka filma "Sauc mani savā vārdā" noslēdz trioloģiju, kas veltīta cilvēka vēlmēm. Ja trioloģijas pirmajos darbos – filmās "Es esmu mīlestība" un "Saules apžilbinātie" cilvēka vēlmes noveda pie nožēlas, nicinājuma un brīvības alkām, tad "Sauc mani savā vārdā" mēs vēlējāmies pētīt jaunības idilli. Filmas varoņi Elio, Olivers un Marsia ir sapinušies skaistā apmulsumā, ko iespējams aprakstīt Trūmena Kapotes vārdiem: "mīlestībai, nepazīstot ģeogrāfiju, nav robežu". "Sauc mani savā vārdā" ir arī veltījums tēviem manā dzīvē – manam tēvam un maniem kino tēviem – Renuāram, Rivetam, Romēram, Bertoluči…", tā savās pārdomās par filmu dalās režisors Luka Gvadanjīno.

Režisora iepriekšējā filma "Saules apžilbinātie" ar Tildu Svintoni un Ralfu Fainsu galvenajās lomās 2016. gadā ar panākumiem tika izrādīta arī Rīgā.

Biļetes uz šo seansu, kā arī vairāk informācijas pieejama festivāla mājaslapā.

Programma "Riga IFF Selection" ir festivāla kuratoru veidota izlase no izcilākā Eiropas un visas pasaules kino, lai pārsteigtu gan vietējo auditoriju, gan ārvalstu viesus. Filmas, kas jau ieguvušas vai ir ar potenciālu iegūt prestižas žūriju balvas un ekspertu cildinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!