Foto: Publicitātes attēls

31. maijā, uz īpašu tikšanos ar skatītājiem kinoteātrī "Splendid Palace" ieradīsies dokumentālās filmas "Tev, Rūķi!" režisore Liene Laviņa-Kalnaella un Valmieras Drāmas teātra aktrise Ruta Birgere.

Pirms filmas seansa gan režisore, gan aktrise pastāstīs par filmas ideju, tapšanas procesu, kā arī atbildēs uz skatītāju jautājumiem, pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Filmā "Tev, Rūķi!" režisore Liene Laviņa-Kalnaella seko 92 gadus jaunajai aktrisei Rutai Birgerei Ineses Mičules jauniestudējuma "Eņģeļa kreisais spārns" tapšanas procesā Valmieras Drāmas teātrī. Sastapšanās ar savas dzīves režisoriem un nepielūdzamo laiku šajā sirsnīgajā un asprātīgajā stāstā savijas ar teātra un mājas ikdienu. 2015. gadā Ruta Birgere uzsāk darbu pie lomas iestudējuma, kura centrālā tēma ir vecās un jaunās paaudzes attiecības brīdī, kad vecāki paliek bez mājām. Lugā uzdotie jautājumi aktrisei liek pārdomāt arī pašas dzīvē izdarītās izvēles un dod iespēju skatītājiem savu ikdienu ieraudzīt no cita skatupunkta.

Aktrise Ruta Birgere kopš savas pirmās lomas 1950. gadā spēlējusi vairāk nekā 50 Valmieras Drāmas teātra iestudējumos. Sadarbojusies ar tādiem režisoriem kā Oļģerts Kroders, Varis Brasla, Fēlikss Deičs, Elmārs Seņkovs, Inese Mičule un citiem. 2007. gadā Ruta Birgere saņēmusi Latvijas Teātra gada balvu par mūža ieguldījumu, savukārt 2013. gadā uzņemta Latvijas teātra Zelta fondā. Liela daļa skatītāju Rutu Birgeri uz lielajiem ekrāniem no jauna ieraudzīja kā vecomāti šobrīd populārākajā latviešu spēlfilmā "Es esmu šeit", kas arī aizvien ir skatāma kinoteātrī "Splendid Palace".

"Veidojot šo filmu, esmu sapratusi, ka vide un apkārtējie cilvēki ir tie, kas katrā cilvēkā notur gribasspēku dzīvot un būt laimīgam. Rutai tas ir teātris, kas dod neizsīkstošu mīlestību pret dzīvi. Es patiešām novēlu šādu motivāciju atrast sev un ikvienam," par filmas tapšanas procesu stāsta režisore Liene Laviņa-Kalnaella.

Tikšanās ar filmas režisori un galveno varoni kinoteātrī "Splendid Palace" notiks 31. maijā plkst. 13:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!