"Rīgas Kultūras aģentūras" izplatītā kinofilma "Rīgas sargi" astoņu nedēļu laikā pēc pirmizrādes ir kļuvusi par visu laiku skatītāko kinofilmu Latvijā, apsteidzot pat tādu filmu kā "Titāniks", portālam "Delfi" ziņo "Rīgas Kultūras aģentūras" pārstāvji.
Kopš pagājušā gada 11. novembra, kad Latvijā tika uzsākta "Rīgas sargu" demonstrēšana, līdz šā gada 6.janvārim kinodarbu noskatījušies 139 442 skatītāji. Līdz ar to ir apsteigts kinofilmas "Titāniks" sasniegums - 138 146 skatītāju filmas demonstrēšanas laikā visā Latvijā.

Atsaucoties skatītāju vēlmēm, "Rīgas Kultūras aģentūra" turpina filmas "Rīgas sargi" demonstrēšanu kinoteātrī "Rīga" un "K Suns" gan dienas, gan vakara seansos, kā arī citur Latvijā. Turklāt ir uzsāktas pārrunas ar Latviešu biedrību Īrijā par filmas demonstrēšanu šajā valstī.

Vēl joprojām Latvijā kinofilma ir skatāma arī Liepājā, Kandavā, Baldonē un Saldū, no 11. janvāra – Kuldīgā un Jaunpiebalgā, 13. janvārī – Slampē (atkārtoti), no 14.janvāra kultūras nu atpūtas centrā "Imanta", no 18. janvāra – Olainē un Valmierā (atkārtoti), no 25. janvāra – Siguldā, no 2. februāra – Smiltenē (atkārtoti), bet no 9. februāra – Cēsīs (atkārtoti).

Kinofilma "Rīgas sargi" vēsta par patiesu draudzību un īstu mīlestību uz Latvijas neatkarības cīņu fona. Pirmais pasaules karš ir beidzies. Mārtiņš pēc daudziem gadiem, kas pavadīti, karojot svešumā, atgriežas Latvijā pie līgavas Elzas. Viņš nenojauš, ka izšķirīgā cīņa – gan par Elzas sirdi, gan par jaundibināto Latvijas valsti – vēl tikai priekšā. Vācu karaspēks krievu virsnieka Pāvela Bermonta vadībā grasās sagrābt Rīgu, un šķiet, ka vienīgā Latvijas cerība iepretī vācu pārspēkam ir Sabiedroto valstu atbalsts. Taču Mārtiņš ar saujiņu drošsirdīgo ir gatavs cīnīties. Rīgas sargu varonība nostiprina ticību Latvijas valstij gan pašu zemē, gan ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!