Spēlfilmu "Rīgas sargi" 5. decembrī ir apmeklējis 100 000. skatītājs – uzņēmējs Mārtiņš Kossovičs, portālu "Delfi" informē Rīgas Kultūras aģentūras pārstāvji.
Kinofilmas izplatītājs – Rīgas Kultūras aģentūra 100 000. skatītājam un viņa draugiem dāvināja ielūgumus uz kinoteātrī "Rīga" demonstrētās franču režisora Lorēna Tirāra komēdijas "Moljērs" Latvijas pirmizrādi.

Simttūkstošo biļeti kinoteātra "Rīga" kasē M. Kossovičs iegādājās īsi pirms kinofilmas rīta seansa plkst. 13.00. 100 tūkstošu skatītāju robežu "Rīgas sargi" sasniedza 24 dienu laikā kopš filmas pirmizrādes šā gada 11.novembrī – Latvijas kino vēsturē šāds apmeklējums vērtējams kā izcils latviešu filmas sasniegums.

Līdz ar to "Rīgas sargiem" ir labas izredzes kļūt ne tikai par visu laiku skatītāko Latvijā veidoto filmu, bet arī apsteigt līdzšinējo Latvijā demonstrēto filmu rekordisti – kinofilmu "Titāniks", ko noskatījušies vairāk nekā 138 tūkstoši kino mīļotāju.

Ņemot vērā lielo skatītāju atsaucību un interesi Rīgas Kultūras aģentūra ir radusi iespēju pagarināt "Rīgas sargu" demonstrēšanu kinoteātrī "Rīga" līdz 21. decembrim.

Vēl joprojām Latvijā kinofilma ir skatāma arī Cēsu un Smiltenes kinoteātros, savukārt no 7. decembra kinofilmas demonstrēšana tiks uzsākta Daugavpilī, no 8. decembra – Slampē, no 10. decembra – Majoros, no 14. decembra – Talsos, 15. decembrī kinofilma tiks demonstrēta Tilžā, no 16. decembra – Rēzeknē, no 18. decembra – Viesītē, no 21. decembra – Ludzā, no 22. decembra – Siguldā, 23. decembrī – Salaspilī, no 2008. gada 4. janvāra Liepājā, Kandavā un Baldonē, no 11. janvāra – Kuldīgā, bet no 18. decembra Olainē. Vēl tiek lemts par filmas demonstrēšanu Saldu un Smiltenē.

Kinofilma "Rīgas sargi" vēsta par patiesu draudzību un īstu mīlestību uz Latvijas neatkarības cīņu fona. Pirmais pasaules karš ir beidzies. Mārtiņš pēc daudziem gadiem, kas pavadīti, karojot svešumā, atgriežas Latvijā pie līgavas Elzas. Viņš nenojauš, ka izšķirīgā cīņa – gan par Elzas sirdi, gan par jaundibināto Latvijas valsti – vēl tikai priekšā. Vācu karaspēks krievu virsnieka Pāvela Bermonta vadībā grasās sagrābt Rīgu, un šķiet, ka vienīgā Latvijas cerība iepretī vācu pārspēkam ir Sabiedroto valstu atbalsts. Taču Mārtiņš ar saujiņu drošsirdīgo ir gatavs cīnīties. Rīgas sargu varonība nostiprina ticību Latvijas valstij gan pašu zemē, gan ārvalstīs.

$bslink="http://piletilevilv.cma.ee/index.php?lang=lat&id=4096"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!