Foto: Kadrs no filmas "Atkritumu helikopters''

Kinoteātrī "Kino Bize", kas atrodas Elizabetes ielā 37-2, no 29. līdz 31. janvārim tiks rādīta Roterdamas starptautiskā kinofestivāla piecu filmu programma "IFFR Live", informēja "Kino Bizes" pārstāvis Māris Prombergs.

Roterdamas kinofestivāls ir viens no nozīmīgākajiem ikgadējiem kino nozares notikumiem pasaulē, kas, vairākos veidos cenšoties veicināt festivālu filmu izplatīšanu, 2015.gadā aizsāka "IFFR Live" programmu.

"IFFR Live" ir piecu filmu pirmizrāžu sērija, kas 45. Roterdamas starptautiskā kinofestivāla laikā vienlaicīgi norisinās kinoteātros visā Eiropā. Ar tiešraides palīdzību auditorijai būs iespēja redzēt režisorus un filmēšanas komandas, kas apmeklēs pirmizrādes Roterdamā.

Pēc filmu noskatīšanās arī kinoteātra "Kino Bize" skatītāji Rīgā varēs piedalīties "Twitter" jautājumu un atbilžu sesijā, kā arī izbaudīt muzikālus priekšnesumus un citas tiešraides piedāvātās iespējas.

"IFFR Live" programmā iekļautas piecas filmas, kuras visas tiks izrādītas katra tikai vienā seansā un piedzīvos Baltijas pirmizrādes. Roterdamas kinofestivāla rīkotāju atlasītās filmas ir pabeigtas pavisam nesen, 2015. gadā, bet Mada Matisena filma "Modele" ("The Model") savu pirmizrādi piedzīvoja šogad.

Roterdamas kinofestivāla filmu programma Rīgā:

Piektdien, 29.01 plkst. 21.00 "Atverot acis"/"A peine j'ouvre les yeuxs"

Sestdien, 30.01. plkst, 17.00 "Modele" /"The Model"

Sestdien, 30.01. plkst. 21.00 "Aizspriedums"/"Prejudice"

Svētdien, 31.01. plkst, 17.00 "Līgava"/"La Novia"

Svētdien, 31.01. plkst. 21.00 "Atkritumu helikopters"/"Sophelikoptern"

Biļešu cenas: 4.50 eiro, studentiem, pensionāriem 3,50 eiro.

Filmas tiešsaistē no Roterdamas, Nīderlandes, tiks rādītas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!