Foto: Publicitātes foto

Singapūras filmu izplatīšanas kompānija "Vega Baby" iegādājusies tiesības izplatīt latviešu režisora Aika Karapetjana šausmu filmu "M.O.Ž." jeb angliski "The Man in the Orange Jacket", vēsta kino industrijas žurnāls "The Hollywood Reporter".

Kompānija filmu varēs izplatīt visā Ziemeļamerikā, izņemot franciski runājošo Kanādu.

"Vega Baby" prezidents Adams Rips izteicies, ka "M.O.Ž." ir augstākas pakāpes šausmu filma, kuru iedvesmojusi tāda žanra klasika kā Alfrēda Hičkoka "Psycho". Savukārt "Hollywood Reporter" recenzijā filmu nodēvējusi par "stilīgu, ambiciozu un politiski uzlādētu psiholoģisko trilleri".

Filmā pēc nesaudzīgām streikojošo strādnieku atlaišanām ostas uzņēmumā tā īpašnieks nolemj atpūsties, dodoties brīvdienās uz Itāliju ar savu jauno sievu. Vakarā pirms prombraukšanas viņa greznajā villā iekļūst viens no atlaistajiem darbiniekiem, jauns vīrietis oranžā ostas strādnieka vestē. Svešinieka slepkavnieciskie nodomi vēlāk izrādās tikai daļa no iespaidīga atriebības plāna.

Filma guvusi atzinību vairākos starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē, kā arī piesaistījusi ārvalstu kinokritiķu un žanra interesentu uzmanību. Filma šī gada martā izcīnīja divas balvas "Fantastic Cinema Festival" Arkanzasā, ASV.

Kopš 2014. gada maija filma "M.O.Ž." izrādīta pasaulē nozīmīgos kinofestivālos. Tās pirmizrāde notika Monreālas Starptautiskajā fantāzijas filmu festivālā. Tālāk filma ceļoja uz BFI Londonas filmu festivālu, kā arī filmu festivāliem ASV, Kanādā, Francijā, Itālijā un Spānijā.

Pašlaik režisors Karapetjans strādā pie jaunas šausmu filmas ar nosaukumu "Pirmdzimtais".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!