Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu režisoram Spaikam Lī un aktrisēm Džīnai Roulendsai un Debijai Reinoldsai tiks piešķirtas goda "Oskara" balvas, ceturtdien paziņoja ASV Kinoakadēmija.

Lī un Roulendsai pasniegs ASV Kinoakadēmijas Goda balvu par mūža ieguldījumu kino, savukārt Reinoldsa iegūs Džīna Heršolta vārdā nosauktu filantropijas balvu.

"Mēs godināsim viņu sasniegumus ar apziņu, ka ar kaislību, aizraušanos un vēlmi padarīt pasauli labāku tiks bagātinātas arī nākamās paaudzes," paziņoja Kinoakadēmijas prezidente Šerila Būna Aizeka.

Balvas tiks pasniegtas ikgadējā Gubernatoru ballē, kas notiks 14.novembrī.

58 gadus vecais Lī ir starp pazīstamākajiem neatkarīgā kino režisoriem. Viņš saņēmis divas "Oskara" nominācijas, tajā skaitā kategorijā "Labākā dokumentālā filma" par 1997.gada kinolenti "4 Little Girls".

85 gadus vecā Roulendsa filmējusies 40 pilnmetrāžas filmās. To vidū ir viņas vīra Džona Kasavetesa 70. un 80.gados veidotās kinolentes "A Woman Under the Influence" un "Gloria".

Savukārt 83 gadus vecā Reinoldsa kļuva slavena, pateicoties lomai 1952.gada filmā "Singin' In the Rain". Viņa vadījusi labdarības kampaņas ar mērķi izglītot par garīgo veselību un finansēt ārstēšanu.

1964.gadā Reinoldsu par tēlojumu kinolentē "The Unsinkable Molly Brown" nominēja ASV Kinoakadēmijas balvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!