Foto: Publicitātes foto
Latvijas-Islandes jauno spēlfilmu "Mona" filmu studijas "Deviņi' un "Kisi Productions" pārstāvji prezentēs prestižajā Kannu filmu tirgū, kas šogad norisināsies no 16. līdz 25.maijam, portālu "Delfi" informē filmu studijas "Deviņi" pārstāve Signe Valtiņa.

"Marché du Film" ir svarīga Kannu kinofestivāla daļa un viens no lielākajiem filmu tirgiem pasaulē. Tas ik gadu pulcē vairāk nekā 10 000 kino jomas profesionāļus un piedāvā noskatīties vairāk nekā 4 000 filmas. Tikmēr Latvijas skatītāji vizuāli estētisko un juteklisko spēlfilmu "Mona" joprojām var noskatīties kinoteātros "Splendid Palace" un "Cinamon". No 4.maija filma tiek izrādīta arī kinoteātrī"K.Suns".

"Ināras Kolmanes filma "Mona" piedāvā kaisles, erotikas un fantasmagorisku vīziju caurvītu stāstu, kurā realitāte un pasaka sakausējas vienā veselā. "Mona" vienlaikus gan izklaidē, gan arī ļauj baudīt vizuāli piesātināto estētiku," norāda filmas veidotāji.

"Mona" ir mūsdienīga pasaka pieaugušajiem, kas stāsta par mūžseno sievietes neizprotamību, tradicionālo mīlas trīsstūri un netradicionālu, bet reālu pārtapšanu dzīvniekos. Filmas darbība risinās kādā Latvijas mazpilsētiņā, kur iedzīvotāju galvenais iztikas avots ir lopkautuve. Rīgas biznesmenis Tomass ierodas uz sava tēvoča bērēm, ierauga vietējo meiteni Monu — un vairs nedomā par atgriešanos Rīgā. Rezultātā vairāku mazpilsētas iedzīvotāju līdz šim mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā, vēsta filmas veidotāji.

Filmas aktieru ansambli veido starptautiska komanda. Galveno lomu atveidotāji ir latviešu aktrise Kristīne Belicka un pazīstamais lietuviešu kino un teātra aktieris Sauļus Balandis. Filmā spēlē arī latviešu aktieris Lauris Subatnieks un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jaremenko. Epizodiskās lomās redzami aktieri Pēteris Liepiņš, Juris Gornavs, Ināra Slucka un citi.

Filmas mūzikas autors ir pieredzes bagātais islandiešu komponists Hilmars Orns Hilmarsons, kura mūzika saņēmusi daudzu starptautisku kinofestivālu balvas.

Vienam no filmas varoņiem, kurš kādā filmas epizodē pārvēršas par mistisku dzīvnieku, plastisko grimu veidojis maskavietis Pjotrs Goršeņins kopā ar savu leģendāro plastiskā grima apvienību "FX Design Group".

Filmas režisore un scenārija līdzautore ir Ināra Kolmane, scenārija autors – rakstnieks Arvis Kolmanis, operators - Uldis Jancis, mākslinieks - Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Asja Strēle. Latvijas producenti - Jānis Juhņēvičs un Vita Liberte. Islandes "Kisi Production" pārstāv producenti Ingvars Tordarsons un Julius Kemps.

Filmā dzirdama gan latviešu, gan krievu valoda.

Filma tapusi ar Latvijas Nacionālā Kino centra, starptautiskā kino fonda Media+, Islandes Kino centra, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas Kinostudijas, Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā un vairāku pašvaldību un privāto uzņēmumu atbalstu. Filmas "Mona" mūzikas ieraksts un skaņas pēcapstrāde veikta Islandes studijā "Syrland", kurā tapuši arī daudzi Bjorkas, "Sigur Ros" un citu ievērojamu mūziķu ieraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!