Holivudas kinorežisors Stīvens Spīlbergs kopā ar dāņu rotaļlietu kompāniju "Lego" strādā pie bērniem domāta filmu uzņemšanas komplekta. Komplektā "MovieMaker" ietilps datoram pieslēdzama digitālā kamera, kā arī "Lego" izgatavotie filmu varoņi un dekorācijas.
Komplektu iespējams apvienot ar "Lego" klasiskajiem rotaļu klucīšiem, kas šogad atzīti par "Gadsimta rotaļlietu".

Datora monitorā būs iespējams demonstrēt kustīgus klipus un stopkadrus, bet viss uzfilmētais materiāls tiks ierakstīts un uzglabāts datora cietajā dzinī.

Nākamie kinorežisori varēs uzņemt paši savas "Juras laikmeta parka" versijas, izmantojot komplektā iekļautās dinozauru, kā arī parasto dzīvnieku un cilvēku lelles. Arī skaņu efektu klāstā būs atrodami saniknota tiranozaura rēcieni.

Montāžas datorprogramma, ko izstrādājusi "Lego" un "Pinnacle Systems", lietotājiem ļauj saglabāt datoros pabeigtās filmas un nosūtīt tās pa e-pastu draugiem.

Filmu uzņemšanas komplekts ASV pārdošanā tiks laists šā gada novembrī.

Visus no "MovieMaker" gūtos ienākumus Spīlbergs plāno ziedot labdarības pasākumiem - Stārbraita fondam, kas palīdz smagi slimiem bērniem, kā arī organizācijai "The Survivors of the Shoah Visual History Foundation", kas vāc holokaustu pārcietušo cilvēku liecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!