Skatoties filmu "Saving Private Ryan" ("Glābjot ierindnieku Raienu"), kas tika uzņemta Lielbritānijā, grūti būtu pamanīt, ka arī šī valsts piedalījās 2. pasaules karā. Taču Vinstona Čērčila vadītajai valstij piešķirta nozīmīga loma režisora Stīvena Spīlberga topošajā vērienīgajā kara filmā.
Holivudas kinorežisors kopā ar aktieri Tomu Henksu atgriezušies Lielbritānijā, lai strādātu pie jaunā projekta. Hetfīldas lidlaukā tiks izveidotas dekorācijas, lai uzņemtu televīzijas seriālu "Band of Brothers", kas kopumā izmaksās 100 miljonus ASV dolāru (584 miljoni latu). Seriāls iecerēts kā stāsts par ASV armijas 101.gaisa spēku divīziju, kuras karavīri, sabiedrotajiem iesaistoties 2.pasaules karā, ar izpletņiem nolaidās Francijas teritorijā un kļuva par nacionālajiem varoņiem.

11 stundu garā televīzijas drāma tiek veidota pēc Stīvena Ambroza bestsellera motīviem.

Vairāku Oskaru īpašnieks Toms Henkss saka: "Anglija ir brīnišķīga vieta filmu uzņemšanai, un pēc "Saving Private Rian" filmēšanas pieredzes mēs secinājām, ka tā ir ideāla vieta, kur uzņemt šo vērienīgo televīzijas seriālu par 2. pasaules karu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!