Foto: AFP/Scanpix

Atklājot jauno sezonu, kinoteātris "Splendid Palace" piedāvā noskatīties grupu "Queen", "The Doors" un citu mūzikas leģendu koncertus, portālu "Delfi" informē "Rīgas nami" sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Pētersone.

15.augustā pulksten 20.00 uz kino lielā ekrāna - "Queen". Vienā no grupas lielākajām un veiksmīgākajām koncerttūrēm – 1986.gada "Magic Tour", kurā pēdējo reizi uzstājās arī grupas solists Fredijs Merkūrijs, tika iekļauta arī Ungārija. Trīs gadus pirms Berlīnes mūra krišanas šis bija lielākais koncerts, kas jebkad noticis "Népstadion" stadionā, Budapeštā. Koncertu uzskatīja par tik nozīmīgu, ka tika pieņems lēmums apvienot valsts labāko kinooperatoru un tehniķu spēkus, lai to iemūžinātu.

22.augusta vakarā rokenrola ikonas "The Rolling Stones" filmā "Crossfire Hurricane". Kinolentē dokumentēts grupas spožais ceļš panākumu un slavas zenītā veselu piecdesmit gadu garumā. Laikam līdzi ritošas intervijas, daudzpusīgs dzīvo uzstāšanos materiāls un jaunumu arhīvs piešķir filmai patiesi kinētisku auru un bez tabu pieeju.

29.augustā, atzīmējot britu mūziķa 25 gadu solokarjeru, šī gada martā ierakstītais Moriseja koncerts. Biļetes uz šo koncertu tika izpārdotas 12 sekunžu laikā!

5.septembrī "The Doors" koncerts "Live at the Bowl`68" – grupas vēsturiskā uzstāšanās atjaunotā HD versijā, kas ļaus baudīt mūziķu izcilo sniegumu, radot vēl nebijušu klātesamības efektu.

Noslēdzot koncertierakstu sēriju, 19.septembrī – "Def Leppard Viva Hysteria" 2013.gada koncertieraksts. Grupa var lepoties ar 100 miljonu pārdotiem albumiem. Koncerta programmā iekļautas arī dziesmas no grupas diska "Hysteria", kas pasaulē pārdots 20 miljonu eksemplāros.

Plašāk par kino repertuāru un koncertiem: www.splendidpalace.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!