Foto: Kadrs no filmas "Es esmu šeit"

Atsaucoties skolu kolektīvu lielajai interesei redzēt režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilmu "Es esmu šeit", kinoteātris "Splendid Palace" 8. un 9. martā skolu jaunatnei piedāvā apmeklēt īpašus šīs filmas skolēnu seansus, portālu "Delfi" informēja kinoteātra "Splendid Palace" pārstāve Zane Geida.

Biļešu cena skolēniem uz skolēnu seansu būs 3,50 eiro, bet skolotājam, pavadot skolēnu grupu uz kinoteātri, ieeja būs bez maksas. Biļetes iespējams iegādāties gan kinoteātra kasē, gan internetā – "Splendid Palace" mājaslapā.

Filma "Es esmu šeit" pirmizrādi piedzīvoja 14. februārī Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā. Latvijas kinoteātros ir skatāma no 26. februāra.

"Es esmu šeit" Berlīnes kinofestivalā saņēma jauniešu žūrijas galveno balvu – ''Kristāla lāci''. Jauniešu žūrijas piešķirtā balva "Kristāla lācis" ir formā tāda pati un pēc nozīmes tikpat svarīga kā Berlināles galvenie "Zelta lāči" un "Sudraba lāči". Latvijas kino vēsturē līdz šim bijis tikai viens Berlināles "Kristāla lācis" – 1995. gadā to konkursa "Generation Kplus" īsfilmu sadaļā saņēma režisors Nils Skapāns par filmiņu "Lidojam?!" no seriāla "Munks un Lemijs".

Filmas galvenā varone ir vidusskolniece Raja Latgales laukos; viņa pēc tēva nāves un mātes aizbraukšanas uz Londonu ir vienīgā atbildīgā par mazo brāli un dzimtas mājām, kuras vecmāmiņa labāk gribētu pārdot. Rajai nākas saskarties ar grūtībām, kuru priekšā apjuktu pat pieaugušais, viņas un brāļa dzīve radikāli pārvēršas un arī pirmā mīlestība nav tikai saulaina vien.

Filma producēta Latvijas studijā "Tasse Film", to veidojusi internacionāla komanda – scenārija autors un režisors ir Renārs Vimba, operators Arnars Torisons (Islande), komponists Ēriks Ešenvalds, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, grima māksliniece Stīna Skulme, montāžas režisors Jorgs Mavropsaridis (Grieķija). Lomās – Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Ruta Birgere, Zane Jančevska, Rēzija Kalniņa, Indra Briķe un citi.

Mūziku filmai komponējis Ēriks Ešenvalds, to Latvijas Radio studijā ieskaņojis Valsts akadēmiskais koris "Latvija". Pazīstamajam Latvijas komponistam šis ir pirmais skaņu celiņš pilnmetrāžas kinofilmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!