Foto: EPA/LETA
Deivida Finčera filma "The Social Network" svētdien, 16. janvārī, Losandželosā notikušajā Holivudas Ārzemju preses asociācijas ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā saņēmusi četrus "Zelta globusus", tai skaitā arī kā labākā drāma.

Foto galerija

Balvu saņēmis arī pats Finčers kā labākais režisors, filma apbalvota arī par labāko scenāriju. Savukārt filmas skaņu celiņa autori – bijušais "Nine Inch Nails" līderis Trents Reznors un Atikuss Ross, saņēmuši "Zelta globusu" par labāko filmas mūziku.

Kā iepriekš prognozēts, par Labāko aktrisi atzīta Natālija Portmane, par lomu filmā "Black Swan", Uz balbu pretendēja arī Halle Berija par darbu filmā "Frankie And Alice", Nikola Kidmena par "Rabbit Hole", Dženifera Lorensa par lomu filmā "Winter's Bone" un Mišele Viljamsa par "Blue Valentine".

"Zelta globusu" kā Labākais aktieris saņēmis Kolins Fērts par Anglijas karaļa Džordža VI lomu filmā "King's Speech". Uz Labākā aktiera titulu pretendēja arī Džese Eizenbergs par darbu filmā "The Social Network", Džeimss Franko par "127 Hours", Raiens Goslings par lomu filmā "Blue Valentine" un Marks Vālbergs par lomu filmā "Fighter".

Par Labāko filmu kategorijā komēdija vai mūzikls atzīta "The Kids Are All Right", savukārt aktrise Anete Beninga par lomu šajā filmā saņēmusi "Zelta globusu" kā labākā komēdijas vai mūzikla aktrise. Uz šo balvu pretendēja arī Anne Hataveja par lomu filmā "Love & Other Drugs", Andželina Džolija par darbu filmā "The Tourist", Džuliana Mūra par "The Kids Are All Right" un Emma Stouna par "Easy A".

Par labāko komēdijas vai mūzikla aktieri atzīts Pols Giamati par darbu filmā "Barney's Version", aiz sevis atstājot Džoniju Depu, kurš balvai bija nominēts par darbu divās filmās - "Alice in Wonderland" un "The Tourist", Džeiku Gilenhalu par lomu filmā "Love & Other Drugs" un Kevinu Spesiju par "Casino Jack".

Par labāko animācijas filmu atzīta "Toy Story 3", bet par labāko ārvalstu filmu – dāņu "In A Better World".

Jau iepriekš ziņots, ka Holivudas Ārzemju preses asociācija lēmusi ikgadēji Sesila de Milla balvu par mūža ieguldījumu kinoindustrijā piešķirt aktierim Robertam de Niro.

"Zelta globuss", ko pasniedz Holivudas Ārzemju preses asociācija, ir otra prestižākā balva aiz "Oskara", un tā tiek uzskatīta par vēstnesi tam, kuras filmas var cerēt uz panākumiem Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. "Zelta globuss" tiek pasniegts kopš 1944. gada.

Labākā drāma
"The Social Network"

Labākā aktrise (drāma)
Natālija Portmane ("The Black Swan")

Labakais aktieris (drāma)
Kolins Fērts ("The King's Speech")

Labākā komēdija vai mūzikls
"The Kids Are All Right"

Labākā aktrise (komēdija vai mūzikls)
Anete Beninga ("The Kids Are All Right")

Labākais aktieris (komēdija vai mūzikls)
Pols Giamati (Barney's Version)

Labākā aktrise otrā plāna lomā
Melisa Leo ("The Fighter")

Labākais aktieris otrā plāna lomā
Kristians Beils ("The Fighter")

Labākā animācijas filma
"Toy Story 3"

Labākā ārvalstu filma
"In A Better World" (Dānija)

Labākais režisors
Deivids Finčers ("The Social Network")

Labākais scenārijs
Ārons Sorkins ("The Social Network")

Labākais skaņu celiņš
Trents Reznors, Atikuss Ross ("The Social Network")

Viss "Zelta globusu" saņēmēju saraksts atrodams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!