Foto: Kadrs no video

22. septembrī ar Atklāšanas ceremoniju kinoteātrī Splendid Palace plkst. 19.00 sāksies 20. Rīgas starptautiskais filmu festivāls "2ANNAS".

Festivāla atklāšanas ceremonijā gaidāms Bastera Kītona mēmās filmas "Ģenerālis" seanss ar dzīvās mūzikas pavadījumu. Pasākumu ievadīs aktieris un ilggadējs festivāla entuziasts Varis Klausītājs, piedalīsies kino režisors Lauris Ābele, kino zinātniece Inga Pērkone un festivāla programmas direktore Astra Zoldnere.

Programma

Rīgas starptautiskais filmu festivāls "2Annas" no 22. līdz 27. septembrim skatītājus priecēs ar rosinošu kino repertuāru gan tematiskajās, gan konkursa programmās, stāsta festivāla rīkotāji.

No gandrīz 1300 konkursa filmām programmā iekļauta 61, taču kopumā festivāla laikā gan konkursa skatēs, gan tematiskajās porgrammās būs iespējams noskatīties vairāk nekā 100 filmu.

Starptautisko īsfilmu skatē iekļautas visdažādāko žanru īsfilmas - spēlfimas, animācijas, eksperimentālās un dokumentālās filmas, to vidū vairākas pasaules līmenī jau novērtētas, piemēram Eiropas kinoakadēmijas balvai nominētā dokumentālā filma par bēgļiem "Kuģa bojāeja" ("Shipwreck"), vācu dokumentālā filma par došanos uz Marsu - "Marss tuvāk" ("Mars Closer"), kur viens no varoņiem ir latvietis Pauls Irbiņš, tāpat iekļauta spāņu spēlfilma "Safari" par slaktiņu skolā, kā arī asprātīgā un Tamperes starptautiskajā festivālā apbalvotā animācijas filma "Jūsmošanas verdzībā" ("Slaves of the Rave").

Festivāla tēma šogad ir "Vīrietis - varonis, mīļākais, āksts", tāpēc festivāls piedāvās vairākas tematiskās programmas: "Vīrietis un reliģija", "Vīrietis un sekss", " Vīrietis un vardarbība", "Vīrietis un futbols" un "Eiropas disfunkcionālais vīrietis", katra no tām ietver filmas, kurās iespējams iekļūt vīriešu pasaules krēslas zonās un atklāt dilemas, ar kurām sastopas mūsdienu vīrieši, stāsta pasākuma rīkotāji.

Biļetes iespējams iegādāties internetā.'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!