Foto: Publicitātes foto
No 26. janvāra uz lielajiem ekrāniem Rīgā nonāks norvēģu režisora Joahima Trīra ("Skaļāk par sprādzieniem") jaunākais darbs – romantiskais trilleris ar pārdabiskajiem elementiem "Telma" ("Thelma"), portālu "Delfi" informē kinofestivāla "Spektrs" un Riga IFF pārstāvji.

Pēc Latvijas pirmizrādes Rīgas starptautiskajā kinofestivālā un seansiem pērnā rudens kinofestivālā "Spektrs", nu arī Latvijas skatītājiem ir iespēja izbaudīt jauno Joahima Trīra darbu – no piektdienas, 26. janvāra tas redzams četru Latvijas kinoteātru repertuārā, ko var uzskatīt par lokālu sasniegumu režisora darbiem. Savā jaunajā darbā Trīrs turpina kino šobrīd īpaši aktuālo sieviešu "empowerment" ideju, aplūkojot to caur vienmēr vēso skandināvu prizmu, kurā gan atradās vieta emocionalitātei un pat mistikai.

Telma ir studente, kura pārceļas uz Oslo un iemīlas savā kursabiedrenē. Pavisam drīz viņa atklāj, ka jaunās un iepriekš nezināmās sajūtas nav tikai emocionālas, bet gan pavisam reālas – viņā parādās pārcilvēciskas spējas.

Aktrise Eili Harbo filmā atveido norvēģu studenti, kura nule pārcēlusies uz dzīvi galvaspilsētā – Oslo. Paradoksāli, ka aktrise mācījusies tajā pašā Oslo universitātē, kuru apmeklē viņas atveidotā varone. Vienu no lomām filmā atveido arī Ņujorkā dzīvojošā norvēģu mūziķe un modele Kaija Vilkinsa.

Filmu varēs skatīties "Kino Citadele", "Splendid Palace", "Ksuns" un "Kino Bize".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!