Foto: LETA

Par godu Latvijas simtgadei režisore un producente Dzintra Geka uzsākusi darbu pie dokumentālās filmas "Katra diena simtgadē", kurā visa 2018. gada garumā tiks dokumentēta viena diena Latvijā, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Pie projekta īstenošanas strādās divas filmēšanas komandas, tiks iesaistīti jaunie režisori, kā arī Latvijas reģionālās televīzijas. Projekta ideja ietverta jau filmas nosaukumā, proti, no 2018. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim filmas veidotāji dokumentēs katru aizvadīto dienu Latvijā, fiksējot norises dabā, sabiedrībā, pilsētā un laukos, aptverot visu Latvijas teritoriju un veidojot paliekošu liecību par šo laiku.

Akcijas "Dod kadru Latvijai" ietvaros Latvijas iedzīvotāji tiks aicināti piedalīties filmas tapšanā – iesūtot video, dalīties ar kādu emocionāli nozīmīgu notikumu savā vai ģimenes dzīvē. Iesūtītie video materiāli kalpos kā unikāls papildinājums filmas veidotāju vēstījumam par to, kādi mēs bijām, kā mēs nodzīvojām katru Latvijas simtgades dienu, ļaus ielūkoties tur, kur nebūs klātesoši filmas veidotāji un operatori.

Iedzīvotāji, kuri vēlas piedalīties filmas tapšanā un atstāt piemiņu arī nākamajām paaudzēm, no 2018. gada 1. janvāra ir aicināti iesūtīt savu stāstu, izmantojot mājas lapu www.dodkadrulatvijai.lv. Sākot ar 2017. gada 28. decembri www.dodkadrulatvijai.lv ir atrodama plašāka informācija par šo akciju, kā arī par topošo filmu "Katra diena simtgadē" un tās veidotājiem.

Akcija "Dod kadru Latvijai" turpināsies līdz 2018. gada 31. decembrim. Filmas pirmizrāde paredzēta 2019. gada martā. Iedzīvotāju iesūtītie materiāli, kas netiks iekļauti filmā, pēc filmas pabeigšanas būs publiski pieejami visiem interesentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!