Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jau vairākas dienas pirms ikgadējās "Oskara" balvas ceremonijas Holivudā sākusies gatavošanās gada svarīgākajam pasākumam kino industrijā. Kā ziņo ārvalstu mediji, jau vairākas dienas slēgta satiksme Holivudas bulvāri un citās ielās ap ceremonijas norises vietu "Dolby" teātri. Tāpat tiek ziņots, ka ASV kinoakadēmijas balvas "Oskars" ceremonija šogad norisināsies paaugstinātas drošības apstākļos.

Holividā jau ieradušies kaislīgākie ceremonijas fani, tiek tirgoti dažādi ar "Oskara" balvu saistīti suvenīri, kā arī iekārtota sarkanā paklāja zona. Kā ziņots, "Oskara" balva šogad svin 90. pastāvēšanas jubileju.

Tāpat "Oskara" ceremonijas gaidīšanas laiks nav izticis bez reakcijas uz pagājušā gada skaļāko skandālu Holivudā. Par provokatīvu seksuālajos noziegumos apsūdzētā ietekmīgā producenta Hārvija Vainstīna statuju parūpējies Losandželosas ielu mākslinieks Plastic Jesus. Dabīga lieluma zeltītais Vainstīns, tērpts rītasvārkos, ar "Oskara" statueti rokās, netālu no "Dolby" teātra tika atklāts ceturtdien, 1. martā.

"Kamēr daudzi domā, ka tas ir palicis pagātnē, tā joprojām ir daļa no Holivudas kultūras," statujas nozīmi komentējis mākslinieks. Viņš piebildis, ka tagad, kad gaismā nākuši tik daudzi seksuālās uzmākšanās un vardarbības skandāli, industrija pašattīrīsies.

Jau ziņots, ka ietekmīgo producentu Vainstīnu seksuālajā vardarbībā apsūdzējušas vairāk nekā 70 Holivudas aktrises, aizsākot globālo kampaņu #metoo. Savukārt Vainstīns, kura producēto filmu vidū ir arī vairākas "Oskara" balvu saņēmušas kinolentes, ir izslēgts no ASV kinoakadēmijas un viņam piederošā "Weinstein Company" paziņojusi par bankrota procedūras uzsākšanu.

Skulptūras izgatavošana aizņēmusi divus mēnešus, tā tapusi pat pūļa finansējumā savāktiem līdzekļiem. Plastic Jesus to radījis sadarbībā ar mākslinieku Džošua "Ginger" Monro.

Jau ziņots, ka 90. "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonija notiks 4. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!