Animācijas filma "Velniņi", ko filmu studija "Rija" veidojusi pēc pazīstamās Rūdolfa Blaumaņa pasakas ar tādu pašu nosaukumu, piedalās vienā no prestižākajiem animācijas filmu festivāliem "Annsī" Francijā.
Animācijas filma no vairāk nekā 1000 filmām iekļauta oficiālajā skatē, kas vērtējams kā liels panākums, lai arī konkursa skatē "Velniņi" netika, stāstīja "Rijas" direktors Vilnis Kalnaellis.

Uz šo lielāko animācijas filmu festivālu ierodas aptuveni seši tūkstoši dalībnieku, jo tajā notiek ne tikai filmu skate, bet arī filmu tirgus un attiecību dibināšana.

Par "Velniņiem" ieinteresējušās firmas no Vācijas un Šveices, lai veidotu seriālu. Tomēr tam no Latvijas nepieciešami līdzekļi aptuveni pusmiljona latu apjomā.

Latviešu radītā filma jau ir plūkusi laurus starptautiskos festivālos - pērn oktobrī Irānā tā ieguva "Grand Prix" festivālā "Zelta taurenītis".

"Rija" pašreiz strādā pie vairākiem animācijas filmu projektiem. Ja Rīgas dome nolems piešķirt līdzekļus aptuveni 18 tūkstošu latu apjomā, tad jau augustā varēs skatīties filmu par Rīgas vēsturi.

Pašreiz notiek arī scenārija un tēlu izstrādāšana lielai pilnmetrāžas filmai "Zelta Zirgs", ko iecerēts veidot pēc Raiņa darba motīviem.

"Rija" arī iecerējusi veidot pirmo Latvijā triju dimensiju animācijas filmu "Eža kažociņš", kas taps pēc Viļa Plūdoņa pasakas motīviem. Šīs filmas veidošanai vēl būtu nepieciešami 25 tūkstoši latu. Ja nauda tiks piešķirta, šo filmu Latvijas skatītāji varētu vērtēt nākamā gada sākumā.

Pašreiz noris aktīvs darbs pie Amerikas kopražojuma izglītojošas filmas par dabu, kurā būs apvienoti īstie dabas filmētie kadri un "Rijas" sagatavotie animācijas kadri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!