Foto: Publicitātes foto

Jau otro gadu Valmiera un tās apkārtne notiks velo-kino festivāls "Kino Pedālis" un šobrīd tā rīkotāji aicina režisorus iesniegt filmas par un ap riteņbraukšanas tēmu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Kā uzver rīkotāji, filmas ar iesniegt gan pieredzējuši autori, gan jaunie režisori. Galvenā balva – 500 eiro.

Festivāls šogad notiks no 5. līdz 7. maijam un tāpat kā pērn piedāvās neierastu kino baudīšanas formātu. Festivāla laikā būs iespējams ne tikai piedalīties aizraujošā velo braucienā-spēlē, bet arī baudīt filmu programmu, kādā no sešiem pop-up kino teātriem.

Filmu iesniegšanas termiņš – 2017. gada 21. aprīlis. Galvenais noteikums iesniegšanai – filmas sižetā ir jālīdzdarbojas velosipēdam, aktualizējot velo kultūru ikdienā.

Konkursam īpaši tiek aicināts iesūtīt īsfilmas (līdz 30 min), kā arī vidēja garuma filmas (30–60 min). Filmas veidošanas gads nav tik būtisks, tiek gaidītas gan jaunas, gan senākas, bet maz redzētas filmas.

Plašāka informācija par konkursa noteikumiem un filmu iesniegšana festivāla mājas lapā.

Visas filmas, kas festivāla rīkotāju skatījumā saturiski un tehniski atbildīs iesniegšanas nosacījumiem tiks iekļautas festivāla kino programmā, kā arī to autori saņems festivāla piemiņas balvas.

Filma, kas tiks atzīta par konkursa laureāti, tās veidotājiem atnesīs 500 eiro naudas balvu. Uzvarētāju noteiks žūrijas komanda – režisori Laila Pakalniņa, Ivars Zviedris, Liene Kalnella un "Eži" radošo projektu vadītājs Uģis Melderis, kā arī skatītāju balss festivāla laikā.

Pagājušajā gadā filmu konkursam tika iesniegtas vairāk kā 20 filmas. Konkursā uzvarēja Lindas Jakubones režisētā filma "Viņas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!