No 20. aprīļa Rīgas kinoteātros sākta demonstrēt Latvijas-Islandes spēlfilmu "Mona". Filma pirmizrādi piedzīvoja Nacionālā kinofestivāla "Lielais Kristaps" ietvaros, 11. aprīlī.

Operators Uldis Jancis atzīst: "Pēc filmas skatos, ka cilvēki tomēr ir aizkustināti. Un tas ir pats galvenais". Savos iespaidos un sajūtās uzreiz pēc filmas noskatīšanās dalās arī citi tās autori un veidotāji – režisore Ināra Kolmane, mākslinieks Jurģis Krāsons, fotogrāfs Jānis Deinats, uzņēmējs Jānis Krūmiņš, aktieris Valērijs Jaremenko un producents Jānis Juhņēvičs.

Režisores Ināras Kolmanes filma "Mona" ir filmu studijas un Islandes kinokompānijas "Kisi Production" kopražojums. Režisore piedāvā kaisles, erotikas un fantasmagorisku vīziju caurvītu stāstu, kurā realitāte un pasaka sakausējas vienā veselā. "Mona" vienlaikus gan izklaidē, gan arī ļauj baudīt vizuāli piesātināto estētiku.

Filmas aktieru ansambli veido starptautiska komanda. Galveno lomu atveidotāji ir latviešu aktrise Kristīne Belicka un pazīstamais lietuviešu kino un teātra aktieris Sauļus Balandis. Filmā spēlē arī latviešu aktieris Lauris Subatnieks un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jaremenko. Epizodiskās lomās redzami aktieri Pēteris Liepiņš, Juris Gornavs, Ināra Slucka un citi.

Filmu "Mona" iespējams noskatīties kinoteātros "Forum Cinemas" un "Splendid Palace".

Foto: Filmas 'Mona' uzņemšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!