Foto: Kadrs no video
Video formātā pieejams ieskats filmas "Nameja gredzens" aizkulisēs.

Video, kas publicēts filmas "Facebook.com" lapā, sniedz ieskatu tajā, kā notiek gatavošanās filmas uzņemšanai. Video redzamas rotaslietas, ieroči un apģērbi, kuri tiks izmantoti filmā. Filmas veidotāji pārrunā tērpu un rotu izmantošanu, kā arī dekorāciju sagatavošu.

Kostīmu māksliniece Sandra Sila un SIA "Platforma" vadītāja Aija Ansone, runājot par tērpiem un dekorācijām, stāsta, ka filma būs leģenda, nevis vēsturiskā patiesība, jo informācija par to, kā ģērbās cilvēki 13.gadsimtā, ir pieejama tikai no arheoloģiskajiem izrakumiem. Kostīmu māksliniece veido ādas bruņas. Daudziem apģērbiem tiek izmantotas kažokādas. Pašlaik notiek arī dekorāciju pielāgošana filmai kinopilsētiņā "Cinevilla", lai ēku izskats būtu piemērots filmā attēloto notikumu norises laikam, kā arī lai vide būtu ērta filmēšanai.

Kā ziņots, filma "Nameja gredzens" būs vēsturisks vikingu stila stāsts par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13.gadsimtā un leģendas par Nameja gredzenu rašanos. Tās uzņemšana sākta pagājušā gada rudenī. Tad kopā ar kaskadieru grupu tapa atsevišķu kauju inscenējumi. Filmas "Nameja gredzens" filmēšanas procesa tālākie posmi norisināsies šī gada augustā un septembrī. Plānots, ka uz kinoekrāniem filma nokļūs 2016.gada nogalē.

Filmas "Nameja gredzens" režisors ir Aigars Grauba un producents - Andrejs Ēķis. Filma top ar Nacionālā kino centra atbalstu sadarbībā ar Lielbritānijas kinoizplatīšanas kompāniju "Kaleidoskops" un Kauņas kinostudiju. Filmas producente ir SIA "Platforma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!