Foto: Publicitātes foto
Spēlfilmas "Nameja gredzens" veidotāji noslēguši vienošanos par sadarbību ar Kauņas kinostudiju. Vienošanās paredz, ka Kauņas kinostudija veiks aktieru un kaskadieru atlasi Lietuvā, sadarbosies filmas tērpu un dekorāciju veidošanā un līdzdarbosies filmēšanas procesā.

Par sadarbību vienojušies filmas producents Andrejs Ēķis un režisors Aigars Grauba, kā arī Kauņas vicemērs Staņislovs Buškevičs.

"Lietuvai un Latvijai tieši tagad ir būtiski stiprināt savu draudzību un sadarbību politikas, ekonomikas un kultūras ziņā, jo pasaulē ir palikušas tikai divas baltu tautas - lietuvieši un latvieši, kuri jau izsenis ir kopā veidojuši vēsturi un cīnījušies plecu pie pleca. 

Tā kā filmas stāstā kopā ar zemgaļiem darbojas arī žemaišu valdnieks Traidenis, esmu gandarīts, ka arī filmas tapšanas procesā sadarbosies Latvija un Lietuva," uzsvēris Buškevičus.

Filma "Nameja gredzens" būs vēsturiska vikingu stila stāsts par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13. gadsimtā un leģendas par Nameja gredzenu rašanos.

Uzņemšana sākusies pērn rudenī, kad kopā ar kaskadieru grupu tapa atsevišķu kauju inscenējumi. Pašlaik top tērpi un rekvizīti, tiek izbūvētas dekorācijas kinopilsētiņā Cinevillā, informējis Ēķis. Filmēšana turpināsies augustā un septembrī.

Paredzēts, ka filma uz ekrāniem iznāks 2016. gada nogalē.

Filma "Nameja gredzens" top ar Nacionālā kino centra atbalstu, sadarbībā ar Anglijas kinoizplatīšanas kompāniju "Kaleidoskops" un Kauņas kinostudiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!