Foto: Reuters/Scanpix

Holivudas Ārvalstu preses balvas "Zelta globuss" pasniegšanas ceremonijā triumfējis aktieris Džordžs Klūnijs, kura jaunākais darbs "The Descendants" (rež. Aleksandrs Peins) atzīts par gada labāko dramatisko filmu, bet pats Klūnijs par gada labāko aktieri. Savukārt melnbaltā kino estētikā ieturētā filma "The Artist" saņēmusi trīs "Zelta globusus".

Uz gada labākās filmas titulu pretendēja arī paša Klūnija režisētā "The Ides Of March", kā arī filma par cilvēktiesībām "The Help", Mārtina Skorsēzes jaunākais darbs "Hugo", Stīvena Spīlberga "War Horse" un filma "Moneyball" ar Bredu Pitu galvenajā lomā.

Laikabiedru vidū kritizēts, tomēr kinokritiķu novērtēts ticis aktrises Merilas Strīpas darbs filmā "The Iron Lady" par Lielbritānijas premjerministri Margareti Tečeri – Strīpa atzīta par gada labāko aktrisi.

Par gada labāko filmu, kategorijā komēdija vai mūzikls, kā jau iepriekš tika prognozēts, "Zelta globusu" saņēmusi Mišela Hazanaviča filma "The Artist", kas bija kopumā nominēta sešās kategorijās. Pie sava "Globusa" ticis arī šīs filmas galvenās lomas atveidotājs Žans Dužardēns kategorijā labākais aktieris mūziklā vai komēdijā. Filma apbalvota arī par labāko skaņu celiņu.

Par labāko aktrisi komēdijā vai mūziklā ar "Zelta globusu" atzīta Mišele Viljamsa par Merlinas Monro lomu filmā "My Week With Marilyn".

Kā labākā ārvalstu filma, savam apbalvoju klāstam "Zelta globusu" pievienojusi Irāņu drāma "A Seperation", bet par labāko pilnmetrāžas animācijas filmu atzīta "The Adventures Of Tintin".

Kino klasiķis Mārtins Skorsēze pie "Zelta globusa" ticis kā gada labākais režisors par filmu "Hugo". Savukārt Vudija Allena jaunākais hīts "Midnight in Paris" apbalvots par labāko scenāriju.

Popmūzikas karaliene Madonna "Zelta globusu" saņēmusi par dziesmu "Masterpiece" viņas pašas režisētajai filmai "W.E.".

Pagodinošo Sesila de Milla balvu par mūža ieguldījumu kino industrijā "Zelta globusa" ceremonijā saņēma aktieris Morgans Frīmens.

"Zelta globuss" ir otra prestižākā balva aiz "Oskara", un tā tiek uzskatīta par vēstnesi tam, kuras filmas var cerēt uz panākumiem Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. "Zelta globuss" tiek pasniegts kopš 1944. gada.


Labākā filma – drāma
"The Descendants"

Labākā aktrise – drāma
Merila Strīpa "Iron Lady"

Labākais aktieris
Džordžs Klūnijs - "The Descendants"

Labākā filma – komēdija vai mūzikls
"The Artist"

Labākā aktrise – komēdija vai mūzikls
Mišele Viljamsa - "My Week With Marilyn"

Labākais aktieris – komēdija vai mūzikls
Žans Dužardēns - "The Artist"

Labākā animācijas filma
"The Adventures Of Tintin"

Labākā ārvalstu filma
"A Separation"

Labākā aktrise otrā plāna lomā
Oktāvija Spensere - "The Help"

Labākais aktieris otrā plāna lomā
Kristofers Plammers - "Beginners"

Labākais režisors
Mārtins Skorsēze "Hugo"

Labākais scenārijs
"Midnight In Paris"

Labākais skaņu celiņš
Ludovic Bource "The Artist"

Labākā dziesma
"Masterpiece" – "W.E" .

Visu nomināciju un balvu sarakstu var aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!