Foto: Publicitātes foto
2.martā Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt Aika Karapetjana pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu "Cilvēki tur", vēsta "Locomotive Productions" pārstāvji.

"Cilvēki tur" ir multinacionāls projekts, un tajā piedalās Krievijas, Lietuvas un Latvijas aktieri. Viss filmas "Cilvēki tur" ražošanas process sākās 2008. gadā un aizņēma trīs gadus. Filma uzņemta vairākos Rīgas mikrorajonos. Lomās ir jaunie aktieri no Sanktpēterburgas - Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins, Mihails Razumovskis. Aktieru atlase ilga aptuveni trīs gadus, un filmā piedalījies arī liels skaits cilvēku, kuri ikdienā ar aktiermākslu nav saistīti, tomēr atbilda režisora iedomātajiem tipāžiem, stāsta filmas veidotāji.

Filmas galvenais varonis ir Jans, kurš kopā ar draugu Krekeri cīnās par savu vietu skarbajā mikrorajona pasaulē. Viņu abu kontā jau ir vairākas zādzības un citi likumpārkāpumi, taču pēc tikšanās ar Sabīni, skaistu meiteni no pārtikušas ģimenes, Jans vēlas mainīt savu dzīvi un atbrīvoties no mirkorajona pagātnes rēgiem. Diemžēl pievienoties "zelta jaunatnei" nav tik vienkārši – viņa cerības uz mīlestību un mietpilsoniski laimīgu dzīvi draud sabrukt. Jans secina, ka paļauties var tikai pats uz sevi.

"Cilvēki tur" ir uzņemta studijā "Lokomotīve", kas ir viena no visaktīvākajām Latvijas filmu studijām, kas šogad sola pirmizrādes vēl divām spēlfilmām. Līdz šim studija galvenokārt strādājusi dokumentālā kino laukā un veidojusi tādas gan vietēju, gan starptautisku ievērību guvušas filmas kā "Filozofs izbēdzis", "Versija.LNO", "Darbaļaužu balets", "Valkyrie Limited" un citas.

Pašlaik studijā top arī Ivara Tontegodes pilnmetrāžas spēlfilma "Sēņotāji" un Aika Karapetjana šausmu filma "M.O.J.", kā arī Viestura Kairiša dokumentālā filma "Pelikāns tuksnesī".

Filmas režisors Aiks Karapetjans ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Kultūras akadēmiju, plašāku ievērību guvis 2007. gadā, kad viņa īsfilma "Riebums" tika atzīta par labāko studentu filmu nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps". Savukārt 2009. gadā Karapetjans jau strādāja "Lielā Kristapa" žūrijā, kā arī pabeidza Parīzes kinoskolu ESEC. 2011. gadā Latvijas Nacionālajā Operā režisors iestudējis panākumiem pagāto Džoakīno Rosīni operu "Seviļas bārddzinis".

"Cilvēki tur" ir pirmā valsts finansētā Latvijas spēlfilma pēc neatkarības atgūšanas, kas uzņemta krievu valodā, un viena no trim pilnmetrāžas spēlfilmām, kas šogad iznāk uz ekrāniem ar Nacionālā Kino Centra atbalstu. Filma tiks demonstrēta Rīgas kinoteātros "Forum Cinemas", "Cinamon", "Multikino", "Splendid Palace", kā arī kinoteātros Daugavpilī, Liepājā un Siguldā ar subtitriem latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!