Šis paziņojums izskanēja gadskārtējā filmu industrijas izstādē “ShoWest” Losandželosā, un Lukass bija viens no vairākiem revolucionāriem filmu veidotājiem, kuri ir nolēmuši izmantot šī formāta priekšrocības.

Atbalstu trīsdimensiju kino izteica arī grandiozās filmas “Titāniks” (Titanic) režisors Džeimss Kamerons, filmas “Spiegu bērni” (Spy Kids) veidotājs Roberts Rodrigess un filmu “Polārais ekspresis” (The Polar Express) un “Contact” režisors Roberts Zemekis.

Lukass tomēr ir atmetis plānu 3D formātā pārveidot “Zvaigžņu karu” trešo epizodi, jo tas varētu izmaksāt aptuveni 5 miljonus ASV dolāru.

Tajā pašā laikā Kamerons ir paziņojis, ka turpmāk uzņems tikai trīsdimensiju filmas. Viņš mudināja arī pārējos filmu veidotājus uztvert šo formātu nopietni, jo, pēc viņa domām, tajā vajadzētu veidot visas nopietnās un lielu iespaidu atstājošās filmas. “Jau tagad mēs redzam, kāda ir cilvēka reakcija, skatoties televizoru un noskatoties to pašu filmu uz lielā ekrāna,” viņš saka.

Zemekis stāsta, ka viņa plānos ietilpst divi 3D projekti, taču atteicās izpaust sīkāku informāciju. Savukārt Rodrigess, kurš nesen pabeidza darbu pie trīsdimensiju filmas “The Adventures of Shark Boy and Lava Girl”, piebilst: “Cilvēkiem patīk pārvietoties un ir nepieciešams tāds pārvietošanās līdzeklis kā 3D filmas, lai izvestu skatītājus no viņu dzīvojamajām istabām.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!