Foto: AP/Scanpix/LETA
Šā gada Londonas kinofestivāla galveno balvu sestdien, 14. oktobrī, ieguvusi Krievijas kinorežisora Andreja Zvjaginceva ģimenes drāma "Nemīlestība" ("Loveless").

Festivāla žūrijas priekšsēdētāja britu režīsore Andrea Arnolda uzsvēra, ka lentē "Nemīlestība" vienas ģimenes stāsts pārvērsts vispārējā traģēdijā.

Filmas stāsts ir par ģimeni, kas ir līdzīga daudzām citām. Vīrietis un sieviete, kuri nejauši gadījušies kopā. Nemitīgie laimes un mīlestības meklējumi reiz iesvieda viņus viens otra apskāvienos, bet pēc vairāk nekā 12 laulībā pavadītiem gadiem abi saprot, ka nekas viņus savstarpēji nesaista. Nemīlestība… Tiecoties ātrāk atbrīvoties no mokošās pagātnes, viņi ir pilnībā pārņemti ar jauno dzīvi, kurā neatrodas vieta tikai vienam cilvēkam – nelaimīgajā laulībā dzimušajam dēlam, skumjajam un mazrunīgajam Aļošam. Kādudien Aļoša noslēpumaini pazūd…

Galvenajās lomās Marjana Spivaka, Aleksejs Rozins, Matvejs Novikovs, Marina Vasiļjeva un citi. Vienu no lomām šajā kino darbā atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Filmas "Nemīlestība" Latvijas pirmizrāde notika šā gada septembrī, klāt esot pašam filmas režisoram. Pirmizrāde un tikšanās ar Zvjagincevu bija daļa no festivāla "Baltijas pērle" programmas.

Filma "Nemīlestība" ieguvusi arī šā gada Kannu kinofestivāla žūrijas balvu un izvirzīta "Oskara" balvai kā Krievijas pieteikums kategorijā "Labākā ārzemju filma".

Šī ir jau otrā reize, kad Zvjagincevs godalgots Londonas kinofestivālā. 2014. gadā šī festivāla galveno balvu ieguva viņa režisētā filma "Leviatāns", kas stāsta par kādā Krievijas mazpilsētā valdošu korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!