No 12.oktobra Jaunā Rīgas teātra aktieri sešās izrādēs pastāstīs 20 nejauši sastaptu cilvēku dzīvesstāstus - skatītājiem būs iespēja noskatīties režisora Alvja Hermaņa režijā tapušo jauniestudējumu "Latviešu stāsti".
Kā pastāstīja izrādes režisors, 20 Latvijas iedzīvotāju stāsti, kuru vidū būs ne tikai latviešu valodā, bet arī krievu valodā iestudēti, ir teātra aktieru pašu darbs, kura tapšanas gaitā viņi vairākkārt tikušies ar savu stāstu varoņiem un tos pat izsekojuši.

"Esam nedaudz nobijušies, kā latviešu publika iestudējumu uztvers, jo tas ir ļoti nopietni - stāsti nebūs izskaistināti, tajos tiks lietota paša varoņa valoda ar visām īpatnībām, tiks pieminētas nepatīkamas un briesmīgas lietas. Būtībā parādīsies Latvijas seja - tāda, kāda tā ir," stāstīja Hermanis.

Sešās izrādēs - ik vakaru trīs četri pusstundu ilgi stāsti - trijās teātra zālēs skatītāji varēs noklausīties vairāku pensionāru, divu apkopēju, laukstrādnieka, taksometra vadītājas, pirtnieka, bērnudārza audzinātājas, mācītāja, autobusa šofera, striptīzdejotājas, vistkopes, datorspeciālista, medicīnas māsas, muzeja darbinieces, pārdevējas un zemnieka dzīvesstāstu. Stāstus nebūs nepieciešams skatīties saskaņā ar numerāciju, jo tie ir atsevišķi un idejiski noslēgti.

Kā ziņots iepriekš, šo teatrālo ideju varētu pielīdzināt dokumentālajam kino, kas veltīts kādam konkrētam cilvēkam. Izrādē mērķis ir parādīt, ka mākslas uzmanības objekts var būt jebkurš cilvēks uz šīs pasaules. Katrs JRT aktieris ir atradis vienu Latvijas iedzīvotāju un sagatavojis stāstu par viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!