Foto: Publicitātes foto

1. augustā 70 gadu jubileju svinēs aktieris Ivars Kalniņš. Apaļo gadskārtu skatuves mākslinieks svinēs kopā ar draugiem un kolēģiem Otrajā starptautiskajā teātra un kino mūzikas festivālā "Jūras pērle", kas no 30. jūlija līdz 3. augustam notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Ivars Kalniņš nereti tiek dēvēts par vienu no lielākajiem padomju kino sekssimboliem. "Pielūdzējas no dažādām valstīm sekoja viņam visur, bet vīrieši velti centās imitēt viņa juteklisko akcentu. Rīgas lepnums, "latviešu Pīrss Brosnans" – Kalniņš vienmēr bija nepārspējams un elegants "rietumu parauga" dumpinieks: jaunībā spēlēja rokgrupās, dziedāja, dejoja, nēsāja garus matus un bikses ar platiem galiem," tā par teātra un kino aktieri Kalniņu raksta festivāla rīkotāji.

Ivars Kalniņš absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas valsts konservatorijas aktieru nodaļu. Savas karjeras laikā Kalniņš veiksmīgi piedalījās gan teātra uzvedumos, gan arī filmās, tādās kā "Vālodzīte" (1972), "Uzticamais draugs Sančo" (1975), "Teātris" (1978), "Personisko drošību negarantēju…" (1980), filmu – opereti "Silva" (1981), "Laiks mīlēt" (2002), seriālus "Drongo" (2002), "Aizmirstais" (2011) un vēl atsevišķi – "Ziemas ķiršus" (1985), kas ir viena no vispieprasītākajām padomju laika melodrāmām.

Iemīļotā aktiera jubilejai veltītajā vakarā skanēs dziesmas un mūzika no kinofilmām un mūzikliem, kuros aktieris ir piedalījies. Koncertā piedalīsies Kalniņa kolēģi – aktieri gan no Krievijas, gan Latvijas.

"Ivars Kalniņš ir viens no spilgtākajiem sava laika aktieru Olimpa pārstāvjiem. Mēs esam ļoti priecīgi, ka festivāla "Jūras pērle" laikā varēsim apsveikt šo brīnišķīgo mākslinieku jubilejā, kā arī atgādināt pasākuma viesiem par filmām, kuras, mūsuprāt, būtu vērts noskatīties," stāsta producentu firmas "Amber Way" vadītāja Ilona Anna Kuzņecova.

Starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls "Jūras pērle" notiks no 30. jūlija līdz 3. augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Šogad pasākumu apmeklēs vairāk nekā 100 populāru aktieru, režisoru, producentu, scenāristu, komponistu no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un citām valstīm.

Festivāla dalībnieku vidū: Regimants Adomaitis, Vera Aļentova, Mihails Bojarskis, Anna Boļšova, Jouzs Budraitis, Igors un Vadims Verņiki, Jevgēņijs Doga, Tatjana Dogiļeva, Dmitrijs Djuževs, Oļesja Žeļezņaka, Goša Kucenko, Aleksejs Kortņevs, Anna Kovaļčuka, Eiklīds Kirdzidis, Valērija Lanskaja, Irina Medvedeva, Vladimirs Meņšovs, Ludmila Maksakova, Anastasija Nemojaleva, Svetlana Nemoļajeva, Jurijs Nikolajevs, Levons Oganezovs, Valdis Pelšs, Leonīds Serebreņņikovs, Sergejs Stepančenko, Igors Skļars, Semjons Strugačevs, Valentīna Talizina, Svetlana Toma, Aleksandrs Oļeško, Dmitrijs Haratjans, Eva Šikuļska, Aleksandrs Zacepins, Žuljēns Dasēns, Kjāra di Bari un daudzas citas teātra un kino zvaigznes.

Festivāla biļetes pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!