Foto: F64

26. martā tautā mīlētais aktieris Jānis Paukštello svin savu 65 gadu jubileju. Par godu tai, aktieris aprīlī iecerējis sniegt četrus koncertus.

Kā informēja koncertu rīkotāju "Neatkarīgās mūzikas producentu grupas" pārstāvis Mārtiņš Marts Matisons, tā kā aktierim šogad jubileja iekrīt Klusajā Sestdienā, viņš nav vēlējies šajā datumā rīkot jubilejas lielkoncertu ar daudzu viesmākslinieku piedalīšanos, lai arī tāda bija sākotnējā iecere.

Kā norādīja Matisons, pēdējā laikā aktieri ir vajājušas vairākas ar veselību saistītas problēmas. Grūts brīdis māksliniekam bija, pārdzīvojot šķiršanos no sava ilggadējā skatuves partnera un drauga Harija Spanovska, kurš mūžībā aizgāja 2013. gada 16. novembrī.

Publiski aktieris savu jubileju svinēs ar četriem koncertiem - 22. aprīlī Priekules kultūras namā, 23. aprīlī Jūrmalas kultūras centrā, 29. aprīlī Ogres kultūras centrā un 30. aprīlī Valmieras kultūras centrā. Biļetes uz aktiera jubilejas koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Pats mākslinieks sola, ka jubilejas koncerti būs īpaši – kā retrospekcija, atskats pagātnē par šajos gados padarīto.

Koncertprogramma noritēs divās daļās. Pirmajā daļā uzstāsies aktiera draugs un kolēģis Varis Vētra, bet otrajā daļā koncerta apmeklētāji varēs baudīt paša jubilāra Paukštello talantu.

Ņemot vērā to, ka šis ir arī komponista Raimonda Paula jubilejas gads, tad, caurvijoties Jāņa Petera mīlas dzejai, visas programmas garumā aktiera izpildījumā izskanēs arī populārākās maestro dziesmas. Koncertos izskanēs arī komponista Gaita Lazdāna dziesmas no Paukštello jaunā mūzikas albuma "Vidū pašai dzīvībai".

Foto: Publicitātes foto

Jānis Paukštello ir dzimis 1951. gada 26. martā Jaunpiebalgā. Viņš pabeidzis Murjāņu Sporta internātskolu un 1974. gadā beidzis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti.

Kopš 1972. gada Paukštello darbojas Dailes teātrī. Kino viņš debitējis 1973. gadā Rīgas Kinostudijas filmā "Pilsētas atslēgas", bet popularitāti ieguvis ar galveno lomu 1975. gada filmā "Mans draugs – nenopietns cilvēks". Paukštello filmējies 54 mākslas filmās un piedalījies vairāk nekā 150 teātra izrādēs.

1987. gadā Paukštello kļuva par Latvijas PSR Nopelniem bagāto skatuves mākslinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!