Foto: Publicitātes foto
11. aprīlī plkst. 19 Valmieras teātra Lielajā zālē tiks pasniegta Krodera balva, informē Valmieras drāmas teātra Mārketinga nodaļas pārstāve Lija Ozoliņa.

Pretendējot uz tradīciju un pasākuma ilglaicību, Krodera fonds ir nobriedis jau trešajai Krodera balvas pasniegšanas reizei. Sākotnēji iecerētā 29. februāra vakara vietā, kas tika izvēlēts ekskluzivitātes dēļ, jo kalendārā parādās tikai reizi četros gados, Krodera pirmdiena tehnisku iemeslu dēļ, piemērojoties arī citu teātru mēneša repertuāram, pārcelta uz pavasari - 11. aprīli -, kad tiks svinēti teātra svētki.

Balvu iniciējis un pasniegs Krodera fonds, kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī. Līdz šim to saņēmušas aktrise Indra Briķe un māksliniece Monika Pormale. Uz Krodera balvu, tāpat kā iepriekš, pretendēs kāds no 12 nominantiem, kurus balvas pasniedzēji - Krodera fonda valde - turēs noslēpumā līdz 11. aprīļa vakaram. Krodera balva gada izaicinošākajam izcilniekam būs mākslinieka Aivara Vīlipsona veidota statuete - mets topošajam Krodera piemineklim, kā arī naudas balva.

Atšķirībā no "Spēlmaņu nakts", kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, Krodera balvas mērķis ir izcelt situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem, priekšstatiem.

Biļetes uz Krodera balvas pasniegšanu iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs un mājaslapā "www.bilesuparadize.lv". Uz 11. aprīļa Krodera balvas pasniegšanas ceremoniju būs derīgas arī tās biļetes, kas iepriekš tika iegādātas uz 29. februārī plānoto pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!