Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 23.jūlijā, Dailes teātra kolektīvs tikās pirmajā jaunās sezonas sanāksmē, lai sāktu darbu pie sezonas jauniestudējumiem un gatavotos pirmajām sezonas izrādēm. Jaunajā sezonā Dailes teātra štata aktieru pulkam pievienojušies Kaspars Zāle un Edijs Zalaks.

Jau 8.augustā ar izrādi "Vecpuiši un vecmeitas" Dailes teātris Cēsu Mākslas festivāla programmā viesosies Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Sezonas pirmā pirmizrāde notiks 31.augustā – tā būs izrāde bērniem "Pīters Pens", ko iestudēs režisore Laura Groza-Ķibere, Džeimsa Metjū Berija stāsta dramatizējuma un tulkojuma autore ir Evita Mamaja.

1. un 2.septembrī plānots arī pasākums "Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!". Ir izsludināts arī bērnu un jauniešu fotokonkurss "Ceļojums uz Nekurnekadzemi". Konkursa nolikums pieejams šeit. http://www.dailesteatris.lv/zinas/613

Nākamā Lielās zāles pirmizrāde plānota 19.septembrī - Lī Hola traģikomēdija "Vakariņas ar Elvisu", kam režisors ir Jans Villems van den Boss.

14.novembrī plānota Gistava Flobēra melodrāmas "Bovarī kundze" pirmizrāde, to iestudēs lietuviešu režisors Rolands Atkočūns.

Nākamo Lielās zāles iestudējumu veidos Dž.Dž.Džilindžers – 9.janvārī notiks Maksima Gorkija drāmas "Saules bērni" pirmizrāde.

Pavasarī Dailes teātrī atgriezīsies bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs, kurš veidos Kena Kīzija drāmas "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu" iestudējumu, kam pirmizrāde paredzēta 20.martā.

Sezonas pirmā pirmizrāde Mazajā zālē būs melodramatiskajai komēdijai "Divi kapteiņi" – ar paša rakstīto lugu Dailes teātrī debitēs krievu scenārists, kino režisors un producents Genādijs Ostrovskis. Pirmizrāde plānota 21. septembrī.

Arī šajā sezonā, attīstot mākslas telpas ideju, Dailes teātris turpinās piedāvāt ārpusrepertuāra pasākumus – Dailes teātra Mākslas telpa "Brīvības 75" iecerētas divas konceptuālās mākslas izstādes sadarbībā ar kuratorēm Sarmīti Sīli un Ingu Brūveri, notiks sarunas izstādēs, diskusijas pirms un pēc izrādēm, radošās darbnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!