Foto: Publicitātes foto

Ar iestudējumu "Peldošie – ceļojošie II daļa" Dailes teātrī debitēs režisors Vladislavs Nastavševs. Jauniestudējums būs turpinājums Jaunajā Rīgas teātrī iestudētajam darbam "Peldošie – ceļojošie", kas saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā 2013./2014. gada sezonas labākā lielās formas izrāde.

Mihaila Kuzmina romānu dramatizējis Vladislavs Nastavševs, izrādes žanriskais apzīmējums - brīnišķīgā laikmeta beigas divās daļās. Pirmizrāde paredzēta 2. decembrī.

JRT izrādes "Peldošie - ceļojošie" visi varoņi atkal būs kopā: galēji bezprātīgā, katastrofas un skandālu alkstošā Poļina, cildenā Iraīda ar apdullinošo temperamentu, amizantais zvēriņš Ļoļečka, Orests kā mūžīgs sirdsapziņas pārmetums, mīlas mokās nomocījies Lavriks un pārējie. Viņi mūžīgi ceļo. Viņi vienmēr ir peldošie.

Pēterburgas baltajās, nemierpilnajās naktīs un lauku muižas mānīgajā mierā atdzimst Atlantīda, kas sen jau nogrimusi. Divkosīgas spēles, nāvīgs apnikums un garlaicība, parastās žāvas vārdos, pieputējušas dvēseles un slinkums sirdī. Bet kaut kur taču ir spoža, jautra, priecīga dzīve... Kur uz visu ir sajūsmas pilnas acis. Lai pēc tam nav par tām kauns. Lai var dzīvot skaisti un brāzmaini! Kā padarīt dzīvi harmonisku un laimīgu?

Izrādē "Peldošie – ceļojošie. II daļa" lomas atveidos Ērika Eglija, Dainis Grūbe, Mārtiņš Upenieks, Lauris Dzelzītis, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Lelde Dreimane un Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Radošajā komandā strādā scenogrāfe Monika Pormale, scenogrāfes asistents Rūdolfs Baltiņš, kostīmu mākslinieki Mare Mastiņa un Rolands Pēterkops (MAREUNROL'S), gaismu mākslinieks Jānis Sniķeris, mūzikas autors ir Vladislavs Nastavševs. Romānu tulkojusi Aija Uzulēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!