Cēsu rajona Ungurmuižā, pieminot 100 gadu jubileju kopš A.Čehova lugas “Ķiršu dārzs” pirmās pirmizrādes Maskavas Dailes teātrī un simto gadadienu kopš ievērojamā dramaturga nāves, 2004.gada 3.jūlijā notiks režisores Edītes Neimanes iestudētā izrāde “Ķiršu dārzs”, DELFI ziņo režisore.
Mazliet rēgaini, mazliet smieklīgi, nedaudz skumji varoņi, izrāde par pagātni, tagadni un nākotni, par grēkiem, vājībām un dzīvi. Drosmīgs komēdijas, pat farsa savienojums ar maigu un tīru liriku.

“1904.gada 17.janvārī Maskavas Dailes teātrī notika A.Čehova ģeniālās pēdējās lugas pirmizrāde. Tā paša gada jūlijā Čehovs mirst. Ir pagājuši 100 gadi, bet nekas jau nav mainījies – jautājumi par dzimtas vērtībām un cilvēku attiecībām šodien ir tikpat svarīgi kā toreiz”, uzskata režisore Edīte Neimane.

Nomales teātra “Ķiršu dārzs” (pirmizrāde 2004.gada 17.janvārī) ir atvadas no pagātnes, kas nolemta bojāejai, un tiekšanās uz rītdienu. Izrāde ir apliecinājums Čehova darbu nozīmīgumam kā klasikas vērtībai un veltījums viņa piemiņai – tā ir izrāde visiem, kas mīl un ciena teātra mākslu.

Nomales teātris ir neatkarīga amatierteātra trupa, kas režisores Edītes Neimanes vadībā strādā kopš 1996.gada. Aktieru trupas lielāko daļu veido Latvijas Kultūras koledžas absolventi un studenti. Nomales teātris ar panākumiem piedalījies vietējos un starptautiskos amatierteātru festivālos. Teātra repertuārā: T. Viljamsa “Stikla zvērnīca”, T.Stoparda “Vienīgā patiesība”, V.Ozolas “bez piecām divpadsmit, Katrīn!”, muzikāls uzvedums “Pelnrušķīte”, V.Šekspīra “Karalis Līrs”.

Izrāde notiks 18.gadsimta vidū celtajā Ungurmuižā (Cēsu rajona Raiskuma pagasts) 2004.gada 3.jūnijā plkst. 18.00.

Biļetes cena Ls 0,50.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!