Foto: F64
Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā aktiera Harija Spanovska notiks ceturtdien, 21.novembrī, no plkst.10 līdz plkst.12 Dailes teātra Mazajā zālē, portālu "Delfi" informēja teātrī.

Savukārt no plkst.13 līdz plkst.13.45 no aktiera varēs atvadīties Rīgas evaņģēliski luteriskajā Sv.Pāvila baznīcā un plkst.14.30 Raiņa kapos.

"16.novembrī no mums aizgājis Harijs Spanovskis (28.02.1958. – 16.11.2013.) - gudrs, vīrišķīgs cilvēks, lielisks kolēģis un aktieris. Viņš būtu bijis ļoti labs jurists, ja būtu turpinājis izglītību Juridiskajā fakultātē, kurā iestājās pēc skolas beigšanas. Taču viņš, kura intereses vienmēr bijušas plašākas par darāmo darbu, iestājās arī Tautas kinoaktieru studijā, un tās pedagogi Aina Matīsa un Dailes teātra galvenais režisors Arnolds Liniņš novērtēja arī viņa aktiera dāvanas un pierunāja stāties Dailes teātra VII studijā," paziņojumā medijiem norāda Dailes teātris.

Viņa balss ierakstā turpina skanēt izrādē "Primadonnas". Daudzi viņu ilgi atcerēsies pēc Dailes teātra Sieviešu dienas un Ziemassvētku koncertiem, koncertiem kopā ar Raimondu Paulu un Jāni Paukštello, arī kinolomām.

"Viņa vīrišķīgā balss ar perfekto izrunu ilgus gadus skanējusi TV, dublējot filmas un reklāmās. Viņa ne ar vienu citu nesajaucamā balss, šķiet, joprojām skan teātra gaiteņos, silti uzrunā, labsirdīgi pazobo, iestājas pret netaisnību. Mums Tevis ļoti pietrūks, Spani!," norāda Dailes teātris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!