Foto: Publicitātes foto
Neatkārtojams dejas mākslas artistiskums un šarms būs skatāms 18. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla noslēgumā - 30. aprīlī ar izrādi Preiļos un 1. maijā Rīgas Kongresu namā Latvijā viesosies ASV deju grupa "Step Afrika!", portālu "Delfi" informē Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris.

"Step Afrika!" ir Amerikas Savienoto Valstu deju grupa ar savu neatkārtojamo dejas mākslas artistiskumu, šarmu un neizbēgamu skatītāju valdzinājumu. Tā ir pasaulē pirmā profesionālā stepa deju kompānija, kas dibināta 1994. gada decembrī. Deju kompānija visā pasaulē tiek īpaši gaidīta, pateicoties tās centieniem veicināt stepa novērtējumu, izmantojot dejas tradīcijas kā izglītojošu instrumentu un mācot arī jauniešus dejot. Latvijā šīs pasaules zvaigznes būs iespējams redzēt, pateicoties sadarbībai ar ASV vēstniecību Latvijā.

29. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā notiks Galā koncerts - aizraujošākais un gaidītākais festivāla notikums. Šogad uz Latvijas Nacionālās operas skatuves festivāla ietvaros kāps Jeļena Petričenko un Sergejs Čumakovs (Maskava, Acroduoballet), Melisa Hamiltone un Dāvids Tžensimečs (Londona, Karaliskais balets), Jekaterina Haņukova un Andrejs Pisarevs (Kijeva, Ukrainas Nacionālā opera), Mihails Kaniskins (Berlīne, Valsts opera) un Jurgita Droņina (Nīderlandes Nacionālais balets), Aiguls Išbulatova un Hajato Nišudžima (Astrahaņas operas un baleta teātris),  ASV deju kompānija "Step Afrika" un Latvijas Nacionālā baleta solisti.

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls "No klasiskas līdz avangardam," kas šogad norisinās no 19.aprīļa līdz 1.maijam ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu.

Informācijai par 18. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programmu, biļešu iegādi un jaunumiem iespējams atrast mājas lapā www.ballet-festival.lv, kā arī festivāla Facebook un Twitter (@balletfestival) vietnēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!