Ar populārās ASV dejas kompānijas "Ailey II" uzstāšanos Latvijas Nacionālajā operā 28. maijā noslēgsies 17. Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

"Ailey II" ir Elvina Eilija (Alvin Ailey) Amerikas dejas teātra izveidota jauniešu grupa, kas dibināta 1974.gadā, un par tās māksliniecisko vadītāju Elvins Eilijs nozīmēja izcilu dejotāju un pedagogu Silviju Votersu (Sylvia Waters).

Viņas vadībā "Ailey II" ir izveidojusies par vienu no populārākajām ASV deju kompānijām, kas daudz un ar lieliem panākumiem uzstājas ārzemēs un savā valstī. Izrādē Rīgā "Ailey II" uzstāsies ar saviem labākajiem deju izrāžu fragmentiem un numuriem, piemēram., "Echoes", "Splendid Isolation II", "The Hunt", "Revelations" u.c.

"Pirmo reizi Elvinu Eiliju redzēju 1981.gadā Bostonā un tas bija viens no neaizmirstamākajiem priekšnesumiem manā dzīvē. Tas bija kā sapnis – atvest Eiliju šeit uz Rīgu. Paldies Litai Beiris un Starptautiskajam Baltijas Baleta festivālam par ieguldīto darbu. Mēs ASV Vēstniecībā Rīgā esam ļoti saviļņoti," komentē Eimija Storova, ASV vēstniecības preses un kultūras atašeja.

""Ailey II" ir slavena ar to, ka viņu artistiskajā priekšnesumā ir sakausēts Amerikas labāko jauno, talantīgo dejotāju gars un enerģija ar mūsdienu izcilāko horeogrāfu radošajām vīzijām un viņu profesionālo degsmi un prasmi šo vīziju realizācijā. Kompānijas pamatsastāvā ir 12 dejotāji, kuri ieguvuši izglītību Elvina Eilija skolā. Šī jauno dejotāju kompānija veidojas kā tilts starp skolu un profesionālo pasauli, kur jaunajiem māksliniekiem ir iespēja spodrināt savu dejas tehniku un stilu, kā arī gūt radošo pieredzi," stāsta baleta festivāla organizatori.

Jāmin, ka esošajiem un topošajiem dejas profesionāļiem deju kompānijas "Ailey II" dejotāji izrādes dienā, 28.maijā sniegs bezmaksas laikmetīgās dejas meistarklasi, kura notiks deju studijā "Dzirnas", Brīvības gatvē 224, no plkst.11:00 līdz 12:30. Pieteikšanās līdz 25.maijam, rakstot uz e-pastu studijadzirnas@gmail.com.

Biļetes uz "Ailey II" izrādi nopērkamas "Biļešu Paradīzes" un Latvijas Nacionālās operas kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!