Foto: Daina Geidmane/Rita Bērziņa
Turpinot Dailes teātra pasākumu ciklu "Spēlmaņu sarunas", 8. janvārī plkst. 18.00 Mazajā zālē notiks aktrises Olgas Dreģes un žurnālista Ivara Kleina radošā darba vakars "Skatuve pulsē. Teātra sirds".

Abiem sarunu biedriem šis ir zīmīgs laiks, jo Olga Dreģe tikko saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu, savukārt Ivars Kleins tieši 8. janvārī svinēs savu 50. dzimšanas dienu. Abu dzīves saistītas ar teātri – Olga Dreģe uz Dailes teātra skatuves strādā no leģendārā režisora Eduarda Smiļģa laika un atveidojusi vairāk nekā simts lomu, savukārt Ivars Kleins uzrakstījis simtiem interviju un rakstu ar un par aktieriem, turklāt 2016. gadā iznāca viņa grāmata "Iemiesošanās", kas vēsta par lomu radīšanas procesu un pašu aktieru pārdomām.

Pasākuma "Skatuve pulsē. Teātra sirds" gaitā Ivars Kleins aicinās Olgu Dreģi pāršķirstīt Dailes teātra vēstures lappuses ciešā saistībā ar aktrises pašas radošo mūžu, jo viņas spēkpilnais talants tajās ierakstījis gan dramatiskas, gan muzikālas zīmes. Olga Dreģe atklās, ko tās nozīmē mākslinieces profesionālās pieredzes kopainā un kā veido viņas skatījumu uz radošo procesu šodienas kontekstā. Pasākuma skaniskā daļa nodota Dailes teātra muzikālās daļas vadītāja Jura Vaivoda ziņā.

Bezmaksas ielūgumus uz "Spēlmaņu sarunām" var saņemt no 28. decembra visās "Biļešu Paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!