Foto: F64

Dailes teātris savā 95 gadu jubilejas sezonā turpina projektu "Dailes teātra Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā". 22. februārī režisors Andrejs Žagars piedāvās lekciju "Opera – Teātris – Pasaule", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Režisors Andrejs Žagars atzīst, ka šobrīd Eiropas operteātros, jo īpaši Vācijā, Nīderlandē un Beļģijā, strādā daudzi teātra režisori. Lekcijā viņš atklās to, ka robeža, kas savulaik atdalīja dramatisko teātri no operas, sāk izzust. Labākās operas izrādes šodien līdzinās labākajām teātra izrādēm, būtiski augušas aktiermeistarības prasības pret operas solistiem. Šobrīd daudzi izcili Eiropas režisori no dramatiskā teātra pārorientējas uz operām. Andrejs Žagars, minot spilgtākos personīgos pārsteigumus un piemērus, dalīsies pārdomās par atšķirību starp situāciju operrežijā Eiropā, Amerikā un Austrālijā.

Atgādinām, ka šajā sezonā Andrejs Žagars Dailes teātrī iestudē klasisko Antona Čehova darbu "Trīs māsas". Plānots, ka pirmizrāde būs šā gada 24. martā.

Lekcija notiks pirmdien, 22.februārī, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to var saņemt no 15.februāra visās "Biļešu paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!