Foto: LETA (DELFI kolāža)
Dailes teātra radošo programmu klāstā nākamais notikums būs tikšanās ar četru lielāko Latvijas teātru direktoriem. Pasākums "Kā vadīt, lai varētu mākslu radīt?", kas iekļauts projektā "Dailes teātra Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā", norisināsies šā gada 12. decembrī.

Fakts, ka mākslas radīšanai nepieciešams materiālais pamats, šodien šķiet īpaši aktuāls. Par to, lai uz Latvijas nozīmīgākajām skatuvēm varētu tapt ievērības cienīgi iestudējumi un publika justos labi, rūpējas teātru direktori, vēsta Dailes teātra pārstāvji.

Kā viņi spēj noturēt un attīstīt pašu vadītās mākslas iestādes, kurā virzienā cenšas tās vest, kā izprot teātra saturu un cik veiksmīgi sadzīvo konkurences apstākļos? Par šiem jautājumiem savā pieredzē dalīsies Dailes teātra direktors Andris Vītols, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, Valmieras drāmas teātra direktore Evita Sniedze-Ašeradena un Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins. Sarunu vadīs žurnālists Ivars Kleins.

Tikšanās notiks pirmdien, 12.decembrī, plkst. 18.30 Dailes teātra Mazajā zālē. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 5. decembra plkst. 10.00 visās "Biļešu Paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Paredzams, ka vienas lekcijas aptuvenais ilgums ir pusotra stunda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!