Februārī Dailes teātris ar izrādi "Noslēpumainā zvaigzne" dosies uz Liepāju, bet izrādes "Cīrulīši" un "Vīrietis Smiļģis" piedāvās skatītājiem Valmierā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

4. februārī plkst. 18.00 Liepājas teātrī notiks Mihaila Gruzdova iestudētās Mihaila Sebastiana romantiskās komēdijas "Noslēpumainā zvaigzne" izrāde.

"Kādā provinces pilsētiņā, kurā nekad nepietur ātrvilcieni, ierodas Nezināmā. Viņa ir veidota no mazliet smaržas, mazliet slinkuma un zināmas devas fantāzijas. Tāpat kā zvaigznes. Taču zvaigznēm, tāpat kā cilvēkiem, ir pašām savs ceļš – romantisks un skaists liktenis, kas liek tām meklēt vienai otru un nekad neatrast...," teikt izrādes pieteikumā.

Liepājā viesosies Dailes teātra aktieri Inita Dzelme, Gints Grāvelis, Ģirts Ķesteris, Mirdza Martinsone, Juris Žagars, Juris Bartkevičs, Valdis Liepiņš, Aldis Siliņš, Sarmīte Rubule un Olga Dreģe.

Savukārt 25. februārī plkst. 18.30 Dailes teātris vienlaikus ar divām izrādēm viesosies Valmieras drāmas teātrī. Lielajā zālē notiks teātra leģendas - Harija Gulbja lugas "Cīrulīši" – iestudējuma izrāde, ko veidojis režisors Lauris Gundars.

Izrādē spēlē Esmeralda Ermale, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Ieva Pļavniece, Aija Dzērve, Vita Vārpiņa, Marīna Janaus, Ligita Skujiņa un Valdis Liepiņš.

Mazajā zālē tiks rādīta izrāde "Vīrietis Smiļģis". Šis ir stāsts par Eduardu Smiļģi – aktieri, režisoru, Dailes teātra dibinātāju un... vīrieti. Par vīrieti sievietes acīs. Par lielu bērnu un lielu sieviešu cienītāju. Šis stāsts ne vienmēr ir glaimojošs, toties simtprocentīgi patiess – vēstules nemelo, tās ir dokuments, kas rada pats savu pasauli – ļoti emocionālu, ļoti subjektīvu, ļoti īstu. Izrāde veidota, izmantojot vēsturiskus arhīvu materiālus – rokrakstus un dokumentus. Režisora un dramatizējuma autora Gundara Caukas veidotajā iestudējumā spēlē Jānis Paukštello, Olga Dreģe un Sarmīte Rubule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!