Dailes teātrī 10. jūnijā uz Lielās skatuves pirmizrādi piedzīvos izrādes "Džons Neilands" - atjaunojums - Ādolfa Alunāna oriģināldramatiskā pasaka ar dziedāšanu divās daļās, kam mūziku rakstījis Raimonds Pauls, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrāde par dzīvespriecīgo lielībnieku un aušu Džonu Neilandu ir Dailes teātra leģenda. Tikai jūnijā skatītājiem būs iespēja redzēt izrādes "Džons Neilands" atjaunojumu ar "pa daļai pavisam jaunām dekorācijām un pa daļai pavisam jauniem aktieriem".

Iepriekšējais "Džona Neilanda" iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 1982. gadā, un līdz tā pēdējai izrādei 1988. gadā tika nospēlētas 165 izrādes, "Džonam Neilandam" kļūstot par vienu no visvairāk skatītajām un visilgāk spēlētajām Dailes teātra izrādēm.

Tāpat kā 1982. gada iestudējumu, arī izrādes atjaunojumu veidos režisors Kārlis Auškāps. Lomas atveidos Artūrs Skrastiņš (Džons Neilands, veikala īpašnieks), Ieva Segliņa (Leontīne, viņa meita), Jānis Paukštello (Klumpočs, pilsētas balbieris), Intars Rešetins (Jurģis, augļotājs), Pēteris Liepiņš (Anspēka tēvs, vecs zvejnieks), Artis Robežnieks (Reinhards, viņa dēls), Rēzija Kalniņa vai Indra Briķe (Trīne, istabas meita), Ģirts Ķesteris (Griborskis), Mārtiņš Počs (Jākobsons), Harijs Spanovskis (Ierēdnis iz guberņas pilsētas), Ērika Eglija (Eisbeina kundze, kāda miesnieka sieva), Dainis Gaidelis (Kāds policijas ierēdnis) un Ivars Auziņš (Kāds sulainis). Izrādē nozīmīga loma ir Raimonda Paula mūzikai, un solo kvarteti dziedāšanas biedrībā šajā iestudējumā sastādīs Valdis Liepiņš (Felzners), Lauris Dzelzītis (Dreifelds), Gints Grāvelis (Bauers) un Kristaps Rasims (Upmans). Biedrības tapiera lomā būs Gints Žilinskis.

Izrādes scenogrāfiju arī šim "Džona Neilanda" iestudējumam veido Juris Dimiters. Kostīmu māksliniece ir Jurate Silakaktiņa - iepriekšējā iestudējuma tērpu mākslinieces Baibas Puzinas meita. Izrādes muzikālais konsultants ir Juris Vaivods, kustību konsultante - Inga Krasovska.

Izrādes paredzētas 10., 16. un 17. jūnijā plkst. 18.00, 12., 13., 15., 19., 20. un 21. jūnijā plkst. 19.00. Sezonas pēdējā izrāde notiks 22. jūnijā plkst. 19.00, tai sekos sezonas noslēguma balle, kurā būs iespēja dziedāt, dejot un priecāties kopā ar Dailes teātra aktieriem un kapelu "Usma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!