Daugavpils teātrī 1.martā gaidāma pirmizrāde Virdžīnijas Lejiņas iestudētajai gruzīnu dramaturga Vadima Korostiļova lugai "Vientulības svētki", kas stāsta par slavenā gruzīnu mākslinieka Niko Pirosmani dzīvi, informēja teātris.
"Kāpēc mēs mīlam un vērtējam cilvēkus tikai pēc viņu nāves... kāpēc mēs to mīlestību, cieņu nevaram izrādīt tad, kad viņš ir starp mums, bet tā vietā bieži uzvedamies, kā tādas zārka naglas? Kas tas ir? Kāpēc tā notiek?" izrādē vaicā režisore.

Izrāde arī stāsta par vientulību, kas pārņem cilvēku, kurš pasauli redz citādi nekā citi. Galvenā šī cilvēka, šajā gadījuma - mākslinieka, atšķirība no pārējas pasaules ir ārkārtīgi spilgtā un bagātā iztēle.

Pirosmani lomu izrādē spēlē Ivars Brakovskis, krievu gleznotāju - Juris Losevs, Grigolu - Pauls Butkēvičs. Scenogrāfiju izrādei veidojis Gedims Kotello, mūziku komponējis komponists Raimonds Tigulis un kostīmus darinājusi māksliniece Marga Gončara.

Savukārt teātra krievu trupā turpinās darbs pie igauņu dramaturga Juhana Smūla lugas "Pulkveža atraitne jeb āsti nezina nekā", kuras pirmizrāde Harija Petrocka režijā gaidāma aprīļa sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!