Daugavpils teātra krievu trupā 19. un 20.aprīlī notiks igauņu dramaturga Juhana Smūla lugas "Pulkveža atraitne jeb ārsti nezina nekā." pirmizrāde, informēja Daugavpils teātra literārās daļas vadītājs Viesturs Rencis.
Izrādes režisors Harijs Petrockis paudis, ka izrāde līdzināsies farsam un tajā tiks provocēta un iesaistīta arī publika. Režisora vārdiem runājot, "luga ir par to, kā viena - cita vārda nav - sterva visus pieliek pie vietas".

Galveno - pulkveža atraitnes - lomu izrādē spēlē Vera Hramņikova. "Vera [Hramņikova] ir aktrise, kurai šī loma ir "tīri vai

uzrakstīta", un viņa jau sen ir pelnījusi savu monoizrādi, kā ar nelielam atkāpēm šo Juhana Smūla lugu varētu nodēvēt," paudis režisors.

Izrādē spēlē Viktors Jancēvičs, Irina Kešiševa, Karīna Sidina, Nataļja Grebeņkova, Vladimirs Dupaks, Andrejs Šļapkovs un Jeļena Koposova. Scenogrāfiju izrādei veidojušas Ingūna Kokina un Nataļja Abramova, kostīmus darinājusi Ieva Kundziņa, bet muzikālais konsultants bijis Valdis Zilveris, savukārt kustību konsultante - Sofija Baitina.

"Pulkveža atraitne jeb ārsti nezina nekā." vairākkārt ir iestudēta Latvijas teātros - savulaik arī Dailes teātrī ar Lilitu Bērziņu un Liepājas teātrī ar Dzintru Klētnieci titullomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!