Foto: Publicitātes foto
8. augustā Daugavpils teātra kolektīvs tikās ikgadējā sezonas atklāšanas kopsapulcē, lai pēc valdes priekšsēdētāja Oļega Šapošņikova uzrunas un tradicionālās kopbildes pie teātra ieejas uzsāktu darbu pie šīs sezonas jauniestudējumiem.

Šoreiz Daugavpils teātris savu sezonu atklās ar viesizrādēm Rīgā. VEF Kultūras pilī būs iespēja noskatīties komēdijas „Ekstrasensa cīņa” 3. septembrī un „Hantele killeram” 4. septembrī, kā arī mūziklu „Džeina Eira” 18. septembrī. Turklāt šosezon Daugavpils teātris turpinās aktīvi piedalīties starptautiskos festivālos un jau septembrī dosies uz Baltkrieviju ar izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”, savukārt oktobrī uz Maskavu ar izrādi „Kailais karalis”.

Savukārt 2018./2019. gada sezonas pirmā pirmizrāde notiks 7. septembrī, kas būs Annas Brigaderes lugas iestudējums „Raudupiete” teātra Eksperimentālajā zālē. Izrādes režisors ir Juris Jonelis, titullomās: Kristīne Veinšteina un Vadims Bogdanovs.

Oktobrī pirmo reizi Daugavpils teātrī viesosies režisore Aleksandra Korovkina no Samāras, Krievijā un iestudēs šeit Aleksandra Ostrovska lugu „Negaiss”. Izrāde būs krievu valodā.

Novembrī skatītājus gaida pirmizrāde Nikolaja Gogoļa lugas „Revidents” iestudējumam latgaliski (režisors — Oļegs Šapošņikovs), kuru adaptējusi Latgales reālijām rakstniece un dramaturģe Monika Zīle. Izrādē kopā ar Daugavpils teātra aktieriem piedalīsies Jānis Jarāns un Roberto Meloni.

Turpinot tradīciju, decembra izskaņā Daugavpils teātrī varēs noskatīties īpašu, svētkiem veltītu Jaungada koncertu. Aicinām skatītājus sekot līdzi jaunumiem, jo arī šosezon Daugavpils teātris ir sarūpējis patīkamus pārsteigumus!

Biļetes uz septembra izrādēm, kā arī viesizrādēm Rīgā jau ir iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīze” kasēs Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!