Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties 31. maijā paredzētajai Volfganga Amadeja Mocarta operas"Teātra direktors" pirmizrādei Daugavpils teātra direktora Oļega Šapošņikova režijā, teātris jauniestudējumam pasūtījis apavu partiju no fabrikas Holivudā, kur pēc pasūtījuma tiek ražoti apavi arī Madonnai un Lady Gaga, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Kā pastāstīja iestudējuma režisors, tad ar operas iestudējumu teātris cer pārsteigt ne tikai ar pārliecinošu muzikālo priekšnesumu, bet arī ar radošu, brīžiem izaicinošu un ekstravagantu vizuālo noformējumu, par ko parūpēsies scenogrāfes un kostīmu mākslinieces Inga Bermaka un Agnese Stabiņa.

"Teātra direktors" būs operas žanra atgriešanas Daugavpils teātra repertuārā kopš pagājušā gadsimta 50. gadiem, kad tika iestudēta Verdi opera "Traviata". Šīs Mocarta operas iestudējums piedzīvos savu pirmizrādi ne tikai Daugavpilī un Latvijā, bet arī Baltijas valstīs. Ar Latvijas Nacionālās operas solistiem, Daugavpils kamerorķestri diriģenta Aivara Broka vadībā, teātra modernā baleta trupu un aktieriem uz skatuves būs vērojams viens no senākajiem un skatītājam saistošākajiem operas veidiem - "Singspiel".

Operas sižeta pamatā ir stāsts par teātra direktoru Franku, kura uzdevums ir izveidot aktieru un solisti trupu. Paralēli lavierējot starp mākslinieku kaprīzēm, savstarpējo cīņu un kariem par lielāku atalgojumu, Franks ir spiests iesaistīties banķiera Eilera intrigās, lai atrisinātu teātra iekšējās un finansiālās problēmas.

Biļešu iepriekšpārdošana Daugavpils teātra kasē (654 26520), "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!