Marta sākumā ar vairākām viesizrādēm Latviešu biedrības namā, Maskavas namā un Rīgas Krievu drāmas teātrī viesosies Daugavpils teātris, pavēstīja teātrī.
Latviešu biedrības nama Lielajā zālē 7. martā varēs noskatīties Jūdžina O’Nīla lugu "Garas dienas ceļš uz nakti", bet 8. martā rādīs Rūdolfa Blaumaņa lugas "Zagļi" iestudējumu. Šī izrāde 2. Blaumaņa izrāžu festivālā ieguvusi Braku muzeja balvu par "Pārrobežu Blaumani" un "par drosmīgu latviskumu".

Savukārt 9. martā Daugavpils teātris piedāvās Rūdolfa Blaumaņa lugas "No saldenās pudeles" iestudējumu krievu valodā.

Latviešu biedrības nama Zelta zālē 10. martā rādīs izrādi "Es visur aicināts un izraidīts…". Izrāde ir par mīlestības "biogrāfiju" - no Šekspīra, Bodlēra, Vijona līdz Ziedonim un Čaklajam.

Savukārt Latviešu biedrības nama Baltajā zālē 11. martā varēs noskatīties izrādi "Vieglprātīgā sirds". Izrāde sniedz ieskatu dzejnieces Austras Skujiņas traģiskajā dzīves stāstā.

Viesizrādes notiks arī Maskavas namā. Tur 10. martā rādīs Mihaila Mokijenko "Nebeidzamo pasaku". Pasakas darbība norisinās mežā, kurā dzīvo krievu pasaku personāži: trīs māsas – spīganas. 10. martā notiks arī Maksima Gorkija darba "Visas manas cerības..." iestudējuma izrāde. Maskavas namā izrādes notiks krievu valodā.

Mokijenko "Nebeidzamo pasaku" 16. martā rādīs arī Krievu drāmas teātrī. Šajā datumā turpat gaidāma arī izrāde "Rezerves līgava", kas tapusi pēc Marka Kamoletti lugas "Boing - Boing" motīviem. Arī šī izrāde iestudēta krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!