Foto: Publicitātes attēls

4. novembrī pulksten 16.00, 18.00 un 20.00 "Dirty Deal Teatro" (DDT) norisināsies teātra desmitgades svinību īsizrāžu cikla otrais pasākums - Viestura Meikšāna, Mārtiņa Eihes un Valtera Sīļa radītās īsizrādes, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

2017. gada augustā "Dirty Deal Teatro" svinēja savu 10. dzimšanas dienu, un viens no svinību īpašajiem notikumiem ir DDT mākslinieku veidotu oriģināldramaturģijas īsizrāžu cikls, kas turoinās visas 2017./2018. teātra sezonas garumā. 4. novembrī DDT aicina uz otro cikla pasākumu - trim īsizrādēm, kuras veidojuši vieni no zināmākajiem Latvijas teātru režisoriem - Viesturs Meikšāns, Mārtiņš Eihe un Valters Sīlis.

Īsizrāžu cikla ietvaros, reflektējot par pēdējo 10 gadu laikā piedzīvoto un radīto, vairākas teātra mākslinieku komandas apkopo pieredzi un iztēli, mēģinot iezīmēt nākotnes perspektīvas mikro un makro pasaulēm, kurās mītam, domājam un darām. Aicinot kopīgi meklēt atbildes uz jautājumiem - kādi mēs bijām, kādi esam un kādi būsim? Cik daudz mums visiem kopīgā un cik atšķirīgā?

Viestura Meikšāna izrādes nosaukums - "Šangri-la." "Starp vārdiem ir klusums, ap tinti ir baltums, aiz kartēm ir tas, ko kartēs nevar ielikt. Izrāde par visu to, kas ir nezināms, līdz ar to dzīvs, radošs, mūs ietekmējošs. Šī ir izrāde par vēlmi apzināti apmaldīties nezināmajā," savu veikumu raksturo pats režisors.

"Vai mēs varam iztēloties, kur mēs būsim pēc 10 gadiem? To ir ļoti grūti skaidri pateikt. Tādēļ šajā darbā atgriezīsiemies 10 gadu senā pagātnē un mēģināsim saprast, kas nodarbināja mūsu prātus. Ar kādu informāciju un vērtībām mēs dzīvojām tajā laikā, un vai tad bija iespējams paredzēt kādi būs nākamie desmit gadi," saka Valters Sīlis.

Savukārt Mārtiņš Eihe savu izrādi raksturo kā 15 minūtes kopā ar meitu uz vienas skatuves: "Caur Vērdiņa dzejoļiem ieraudzīt manas un Mares pasaules izpratnes atšķirības. Par labo un par apsolīto."

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!