Foto: Publicitātes attēli

Spīķeru kvartālā atrodamais "Dirty Deal Teatro" martā piedāvās divas pirmizrādes – Mārča Lāča iestudēto izrādi "Medījums" un Andra Kalnozola izrādi "Mazie jautājumi", informē teātra pārstāvji.

Pirmā pirmizrādi 17. martā piedzīvos izrāde - trilleris "Medījums".

Tās sižets stāsta par to, kā noslēpumainajā meža pasaulē realitāte saaugusi ar absurdiem un neticamiem notikumiem. Vientuļā meža būdā dzīvo vecs Mednieks kopā ar nomedīto zvēru – Truša, Brieža, Āža un Lāča – trofejām, kas nevar vien sagaidīt atriebības stundu. Šī ir izrāde par garīgām traumām, kas radušās no mīlestības, kaisles un stiprām ilgām pēc citādas dzīves.

Režisors Mārcis Lācis ar izrādi "Medījums" attīsta radošās apvienības "Umka.lv" iesāktos eksperimentus leļļu teātra jomā Latvijā. Te dažādas leļļu tehnikas un dramatiskā teātra aktieri pastāvēs kā līdzvērtīgi spēles partneri, lai atklātu Mednieka stāstu.

Izrādē spēlē Jānis Skanis, Mārtiņš Brūveris, Armands Berģis, Antons Zamišļajevs, Mārcis Lācis.

Savukārt 24. martā notiks Andra Kalnozola izrādes "Mazie jautājumi" pirmizrāde.

Kā pareizi atvadīties un pamest viesības? Vai dot roku sveicienam, ja tikko esi iznācis no publiskās tualetes un rokas vēl mitras? Kas ir mazā balstiņa galvā, kas bērnībā liek staigāt tā, ka kurpju purngals sakrīt ar flīžu vai bruģa salaiduma līnijām? Un ko šī balstiņa liek darīt gadiem ejot?

Uz šādiem un vēl mazākiem jautājumiem izrādē atbildi meklēs anonīmā "Mazo jautājumu" biedrība, kuras dalībnieki, atzinuši savu atkarību, ir gatavi mesties cīņā un ar savdabīgām terapijas metodēm nonākt pie lielās atbildes.

Izrādes scenogrāfs ir Uģis Bērziņš, un tajā spēlē Ivars Krasts, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis, Andrejs Možeiko, Aleksandrs Radzevičs.

Izrādes "Mazie jautājumi" režisors Andris Kalnozols "Dirty Deal Teatro" kā savu maģistra diplomdarbu iestudējis "Labākais cilvēks Tahkurannā", kas arī ieguva Latvijas Kultūras akadēmijas festivāla "Patriarha rudens" galveno balvu kā spilgtākais iestudējums.

Uz marta izrādēm "Medījums" un "Mazie jautājumi", kā arī izrādēm bērniem "Baltā grāmata" un "Nāves ēnā" biļešu iepriekšpārdošana jau ir sākusies. Pārējais marta repertuārs tiks izziņots nākamnedēļ. Biļešu iepriekšpārdošana turpinās arī uz februāra izrādēm - "Sen jau tā vajadzēja, Zaķi", "Nobiedē mani!", "Pārmaiņu pārbaude" un "Nacionālais attīstības plāns".

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!