Foto: Publicitātes foto

Teātris "Dirty Deal Teatro" 2014. gadu sākot piedāvā plašu izrāžu klāstu dažādām interesēm un vecuma grupām - Būs gan pilsoniski atbildīgas izrādes, gan komēdijas, gan izrādes bērniem un jauniešiem.

Kā portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji, paralēli janvārī notiks aktīvs darbs pie gaidāmajiem jauniestudējumiem – Paula Pļavniece veido izrādi pamatskolēniem pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles "Nāves ēnā" motīviem, bet Mārcis Lācis iestudē izrādi "Dabas dienasgrāmata" leļļu un objektu teātra estētikā.

Janvārī būs iespējams redzēt izrādes, kuras veidojis un kurās piedalās Dirty Deal Teatro dramaturgs Jānis Balodis, kas saņēmis Spēlmaņu Nakts specbalvu par pilsonisko atbildību, veidojot izrādi "Nacionālais attīstības plāns".

Šī izrāde būs skatāma 20. janvārī, bet 19. un 27. janvārī notiks "Pārmaiņu pārbaude", kas ir piecu mākslinieku mēģinājums izglābt pasauli. Izrādē piedalās arī režisors Kārlis Krūmiņš, aktrise Anta Aizupe, scenogrāfe Sintija Jēkabsone un video operators un režisors Dainis Juraga.

Pirmsskolas vecuma bērniem 10.janvārī plkst. 19 būs "Kā saule gadījās", kurā par pasaules, cilvēku un zvaigžņu noslēpumiem stāstīs aktieri Lauma Balode un Kaspars Aniņš, kas kopā ar bērniem radošā atmosfērā ceps cepumus.

24. janvārī 19 un 25. janvārī 12 "Dirty Deal Teatro" viesos radošā apvienība "Nomadi" ar izrādi ģimenēm "Ziemas māja" par puiku Mārtiņu un viņa vectēvu. Uz katru no šīm izrādēm arī iespējams iegādāties ģimenes biļeti "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

14. un 16. janvārī plkst. 19 būs komisks vingrojumu komplekss ilgākai dzīvei "Nobiedē mani!", ko veido un kurā piedalās jaunā režisore Paula Pļavniece un horeogrāfe Katrīna Albuže. 13. janvārī būs romantiskā igauņu komēdija "Labākais cilvēks Tahkurannā", ko iestudējis Andris Kalnozols un kas saņēma Latvijas Kultūras akadēmijas festivāla "Patriarha rudens" galveno balvu par spilgtāko iestudējumu.

22. janvārī plkst. 19 kopā ar Ezīti, Lācēnu un Zaķi varēs vakarēt Dmitrija Petrenko izrādē "Sen jau tā vajadzēja, Zaķi", bet 31. janvārī plkst. 19 notiks "Marina Cvetajeva" - pirmā "Dirty Deal Teatro" izrāde krievu valodā par izcilo dzejnieci, ko iestudējis jaunais režisors Georgijs Surkovs.

Janvārī notiks arī latviešu oriģināldramaturģijai veltīti pasākumi – 29. janvārī plkst. 19 notiks otrie no trīs lasījumiem "Teksts par tēmu". Šī projekta ietvaros seši režisori devuši tēmas, ko izvēlējušies seši dramaturgi, kuri par izvēlēto tēmu iesāk rakstīt lugu.

Tā tiek prezentēta lasījumu laikā, kuros piedalās arī attiecīgās tēmas režisors. Savukārt līdz 12. janvārim notiks meistarklase jaunajiem dramaturgiem "Bērni ar stāstiem", ko vadīs serbu teātra režisors un teorētiķis Bojans Djordjevs. Meistarklases noslēgumā 12. janvārī plkst. 19 notiks publiskie lasījumi.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!